EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Debrecen

Elnököt választott a karitatív testület

Újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választották a Debreceni Karitatív Testület elnökévé. A szervezet november 28-i ülésén értékelte az elmúlt egy év munkáját is.

Eredményes évet tudhat maga mögött a Debreceni Karitatív Testület. A csaknem 20 karitatív tevékenységet folytató civil szervezeteket tömörítő testület számtalan jótékonysági akciót szervezett idén is. A tavalyi nagy adventi akcióban közel ötmillió forint értékű tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, mely háromezer család számára jelentett segítséget. A munkájukat több mint háromszáz önkéntes segítette, köztük az Emmi Debreceni Javítóintézet fiatal lakói is. A testület aktivistái augusztusban a tanszergyűjtésben vállaltak fontos szerepet, október végén 52 szemüveggel segítették a rászoruló gyermekeket, november közepén pedig a BAGE Csokigyűjtő akciójához csatlakoztak. Decemberben pedig elindult a már hagyományos adventi adománygyűjtés, amelyben idén is több ezer rászorulónak szeretnék szebbé tenni a karácsonyát.


Kiss Ábel Lukács (elöl középen) újabb egy évig vezetheti a testület munkáját

Az ülésen arról is döntöttek, hogy újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választják meg a testület elnökének. A régi-új vezető azt mondta: nagyon eredményesnek tekinti a 2018-as évet, és abban bízik, hogy 2019-ben még több debreceninek tudnak segítséget nyújtani. Számára a Debreceni Karitatív Testület elnökének lenni szolgálat, és köszöni a tagoknak, hogy a következő évre is egyhangúlag megválasztották. Az ülésen Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke kiemelte, hogy „Debrecen gondoskodó város, amelynek erejét a példaértékű összefogás adja. Az országban máshol nincs ilyen, ez által a Debreceni Karitatív Testület országos branddé vált.”

Kapcsolódó Cikkek