EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Külföld

Előbb egy embert, majd a mentőcsapatot temetett be a lavina

Lavina temetett be egy embert, majd a mentésére indult tízfős csapatra újabb hógörgeteg zúdult szombaton reggel Oroszországban – adták hírül habarovszki hatóságok.

A 11 férfi közül kilenc megmenekült, egyet holtan ástak ki az első áldozat és a mentők mentésére érkezők. A kimentettek közül többen megsérültek, egyikük súlyosan. Egy embert belehalt sérüléseibe a közeli aranybánya üzemorvosi rendelőjében.


Az eset Oroszország távol-keleti részén, a Habarovszki terület Mnogoversinnij falujánál történt. Három lavina gördült le egymás után a hegyről, az első betemette az aranybánya kompresszorállomását, a második a helyszínre érkező mentőcsapatot, a harmadik pedig elzárta az odavezető utat. Az első szerencsétlenül járt férfit az aranybánya egyik létesítményében temette maga alá a lavina. A bajba került tíz mentő ugyancsak a cég alkalmazottja volt.

Meteorológusok szerint a térségben ritkán fordulnak elő lavinák, és a mostani jelenséget az Ohotszki-tenger felett folyamatosan keletkező ciklonok és az erős havazások okozták, illetve az erős szél, amely feltorlaszolta a havat a hegyoldalban.

Kapcsolódó Cikkek