2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Elpusztult Roger a leghíresebb kenguru

Elpusztult Roger, Ausztrália híres boxoló kenguruja: a több mint két méter magas és 90 kilogrammos állat 12 éves volt.

Az Alice Springs-i kengurupark közlése szerint Roger teljes életet élt, időskori elgyengülésben halt meg.


Roger gyerekkorában került a parkba. Chris Barnes, a park tulajdonosa egy autópályán találta, miután az állat anyját elütötte egy autó. A kenguru az évek során igazi izompacsirtává nőtt, hatalmas felsőtestével a város attrakciójává vált, majd a közösségi médiának köszönhetően egyre nagyobb nemzetközi hírnévre tett szert.

Instagram-oldalán Rogert már több mint 900 ezren követték, a Facebookon pedig félmillióan.

“Szép, hosszú életet élt, emberek milliói kedvelték az egész világon. Örökké szeretni fogunk és hiányozni fogsz nekünk, Roger” – írta Barnes búcsúzóul.

Roger korábban meglehetősen agresszíven próbált imponálni tucatnyi nőstény kiszemeltjének: boxolva fitogtatta erejét. Ahogy azonban egyre idősebb lett, nyugodtabbá is vált, idővel ízületi gyulladása is lett.

Rogert a kenguruparkban helyezik végső nyugalomra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.