2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

Emlékülés a Markhotban

Az első magyar orvosi kar, a Schola Medicinalis egri megalapításának 249. évfordulója alkalmából rendezett Markhot Emlékülésen a kórház főigazgatója, dr. Vácity József elismeréseket adott át. Az eseményen odaítélték a Markhot Pályázat díjait is.

A kórház legrangosabb kitüntetését, a Markhot Emlékérmet, amellyel mindig külsős szakembert díjaznak, prof. dr. Kappelmayer János egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézet igazgatója kapta. Az idén a Markhot Díszoklevelet, amelyet a kórház azon orvosának adnak át, aki több évtizedes gyógyító munkájával érdemli ki, dr. Kovács László főorvos, gasztroenterológus vehette át. A kórház emlékülésén az idei Markhot Emlékülésre kiírt Markhot Ferenc pályázat eredményét is kihirdették.


A pályázat díjazottjai

Szakdolgozói kategória:

I. díj: Marczis Viktória (Gyógytorna-Fizioterápia Központi Szolgálat, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály)

II. díj: Kubeczky Krisztina, Kiss Györgyi, Kerékgyártó Andrea, Tamasiné Barzsó  Judit (Higiéniai Oosztály)

III. díj: Szaniszló Anita (Radiológiai Osztály)

Dicséret: Baráth-Mikó Eszter (Krónikus Belgyógyászati Osztály), Tompa Friderika (I. Belgyógyászati Osztály)

Orvosi kategória:

I. díj: dr. Tóth Eszter Viktória (Invazív Mátrix Osztály Traumatológiai Profil)

II. díj: Pappné dr. Fang Lilla (III. Belgyógyászati Osztály)

MESZK különdíj: Szerencsiné Soós Andrea (Rendelőintézet, Diabetológiai Szakrendelő)

Elismerő oklevelet kaptak az országos szakmai versenyen eredményesen szereplő szakdolgozók: Csutorásné Tóth Natália kardiológiai szakasszisztens, Gulyás Melinda diplomás ápoló, Molnár Tünde OKJ-s ápoló, diabétesz-szakápoló és Szerediné Szabó Gabriella intenzív betegellátó szakápoló, angiológiai és kardiológiai szakasszisztens.

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.