2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Nagykanizsa

Én, a robot…

A Magyarországon egyedülálló robot, Pepper volt a vendége a PEN duális napjának, amelyen a campus képzési kínálatát és az együttműködő cégeket mutatták be.

A legnagyobb érdeklődés Pepper feltűnését kísérte, akiről kiderült, hogy nagyon szeret beszélgetni, s ha megfelelő ütemben halad, idővel ügyfélszolgálati munkatárs lehet belőle. A szerkezet Franciaországban készült, idehaza egy kutatóközpontban most magyarul tanítják. Integetni már egész jól tud…

Fotó: Gergely Szilárd

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.