EUR: 323,70 Ft
CHF: 292,26 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Ennyit kért babájáért a magyar pár

Oknyomozó újságíró buktatott le egy férfit és egy nőt, akik még meg sem született babájuk örökbefogadásáért kértek pénzt. A vád emberkereskedelem előkészítése.

Az újságíró egy örökbefogadással kapcsolatos riportja miatt az interneten adott fel több apróhirdetést is 2016-ban és 2017-ben. Ezekben várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége maga felnevelni a gyermekét, s ilyen módon gondoskodna a jövőjéről. Ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni – írja az Ügyészség.hu


A lap beszámolója szerint egy élettársi kapcsolatban élő nő gyermeket várt, amit nem akart megtartani. Már a terhességet megszakító műtét időpontját is kitűzték, amikor 2018 január első napjaiban elolvasta a hirdetést. Párjával együtt úgy döntöttek, megpróbálnak összehozni egy jó üzletet a feladóval. Azt írták neki, hogy pénzt kérnek a gyermekük örökbefogadásáért. Találkozót beszéltek meg, amire az újságíró el is ment. A férfi előadta, hogy „mindennek ára van”.

Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a gyerekért. Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, és a végén a fennmaradó összeget.

Az újságíró természetesen ebbe nem ment bele, feljelentést tett a rendőrségen, a nő pedig megszakította a terhességet.

A Pest Megyei Főügyészség most emberkereskedelem előkészületével vádolja a férfit és a nőt, az ügyben pedig a Budapest Környéki Törvényszék dönt majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.