EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,32 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Erős nemzetállamra van szükség

Fórumsorozatot szervezett az Európai Néppárt a jövő tavaszi európai parlamenti választásokra készülve. Az első állomás Szombathely volt.

Majthényi László megyei elnök, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a közelgő EP – választásokról tartott fórumot Fotó: OT

Az Európai Unió gazdaságilag erős, politikailag megosztott, katonai és biztonságpolitikai szempontból gyenge – mondta Winkler Gyula európai parlamenti képviselő a megyeházán tartott fórumon. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke arról beszélt, a Vas megyében élők érdekeltek abban, hogy az erős Európa fennmaradjon. Szólt arról is, hogy a határon túl élő magyar állampolgárok is szavazhatnak magyarként az EP-választáson.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.