2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szombathely

Erős nemzetállamra van szükség

Fórumsorozatot szervezett az Európai Néppárt a jövő tavaszi európai parlamenti választásokra készülve. Az első állomás Szombathely volt.

Majthényi László megyei elnök, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke a közelgő EP – választásokról tartott fórumot Fotó: OT

Az Európai Unió gazdaságilag erős, politikailag megosztott, katonai és biztonságpolitikai szempontból gyenge – mondta Winkler Gyula európai parlamenti képviselő a megyeházán tartott fórumon. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke arról beszélt, a Vas megyében élők érdekeltek abban, hogy az erős Európa fennmaradjon. Szólt arról is, hogy a határon túl élő magyar állampolgárok is szavazhatnak magyarként az EP-választáson.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.