EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Érvek helyett csak cirkuszra képes az ellenzék

Az ellenzék egyáltalán nem veszi komolyan az Országgyűlést és parlamenti munkát, érvek híján csak arra képes, hogy akadályozza a munkát és cirkuszt csináljon.

Nem képes feldolgozni az ellenzék, hogy az emberek egyértelműen kifejezték akaratukat a választásokon, kétharmados többséggel adtak felhatalmazást a Fidesz-KDNP-nek. Érveik nincsenek, így cirkuszt csinálnak.


Miután az obstrukció nem jött be, erősíteni akart az ellenzék: a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény szerdai szavazása előtt lezárták a házelnöki pulpitus feljáratait. „Az elnöki oldalról a csajokkal tartjuk a frontot” – büszkélkedik Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az előre megtervezett az akcióval. A másik oldalon a Demokratikus Koalíció képviselői állják el az utat. Készülnek a szelfik, megy a Facebook-élőzés, vörös fejjel fújják a kis sípjaikat, mintha egy őrült iskolai bulin lennének.

Az óvodai színvonalat és a cirkuszt jól jellemzi, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalára feltöltött egy képet, amelyen egy végletekig elszánt női hadsereg látható, akik őrzik a házelnöki pulpitus felé vezető utat. A “csajokkal tartjuk a frontot” csoportképen egyébként még Tordai Bence is ott pöffeszkedik.

A szokásosnál is kínosabb égés lett az akció vége, ugyanis miközben az ellenzéki képviselők teljes erővel fütyültek, szelfiztek, kurjongattak, Kövér László házelnök nem a pulpitusról, hanem a saját helyéről nyitotta meg az ülést, aminek a levezetését át is adta Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének, aki szintén a helyéről vezeti jelen pillanatban is az ülést.


A kudarcból felocsúdott ellenzéki honatyák miután rájöttek, hogy elfelejtettek tájékozódni az ülés vezetésére vonatkozó szabályokról, a KDNP-s politikus előtt kezdtek el gyülekezni síppal a szájukban, mobiltelefonnal a kezükben, azonban nem tudják akadályozni a parlamentet a munkájában. Latorczai Jánost frakciótársai körbeállják, így az egyre feszültebb ellenzékiek nem férnek a közelébe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.