EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb IX.kerület

Európa trónján a Ferencváros

A Ferencváros pólócsapata ötméteresekkel legyőzte a BL-címvédő Olimpiakoszt, így 1993 után először fordult elő, hogy a második számú európai kupa nyertese hódította el az Európai  Szuperkupát.

38 év után lett Szuperkupa-győztes a Fradi (Fotó: fradi.hu)

A Ferencváros tavaly is érdekelt volt a Szuperkupa-döntőben, akkor a zöld-fehérek a Szolnoktól kaptak ki ötméteresekkel. Most azonban ez nem történhetett meg, hiszen a teljesen megtelt Császár-Komjádi Uszodában a szurkolók szinte belehajszolták a csapatot a győzelembe, a hősiesen védekező és nagyszerűen támadó Ferencváros pedig 38 év után ismét elhódította a Szuperkupát!


– Ez nekem egy jó visszaigazolás, ha csak arra gondolok, hogy nyáron azért mellőztem a vízilabdát, hogy egy kicsit fölépítsem magam, és motiváltan, megerősödve menjek neki ennek a szezonnak –  nyilatkozta a válogatottba azóta visszatért Varga Dénes. – Ez nemcsak a klubomnak tesz jót, hanem a válogatottnak is. És hogy mit hozhat a jövő?  Most kimondva-kimondatlanul is a Bajnokok Ligája-győzelem a célunk, de nagyon hosszú az út, nagyon sok összetevős, hogyan jutunk el a Final8-ig, és azon belül hogyan menetelünk. Ott már kevésen múlik minden.

Óriási volt az öröm (Fotó: fradi.hu)

Vogel Soma  4-3-as görög vezetésnél megfogott egy büntetőt, majd a meccs második felében volt több bravúrja, a büntetőknél pedig kétszer is úgy helyezkedett, hogy a kapufát találta telibe az ellenfél.
– Minden játék előtt kielemezzük a lövőket, de mindig a meccsnek menete hozza, hogy most éppen hogyan fogok kijönni. Az ötméteres párbajnál elég fáradtak szoktak lenni a lövők, elég ritka az olyan, amikor valaki magasan meglövi, most ketten is így tettek, és mindketten a felső kapufát találták el – mondta Vogel Soma.


Varga Zsolt, a csapat edzője pedig büszke lehet, hiszen az Eurokupa után újabb trófeát nyert a Fradival.
– Hat évvel ezelőtt 12. helyezett volt a csapat, amikor átvettem. Onnan jutottunk el odáig, hogy először nyertünk egy Eurokupát, ebben az évben sikerült megnyernünk a bajnokságot, most pedig elmondhatom, hogy sikerült legyőznünk egy BL-győztes csapatot. Azt gondolom, ezek nagyon fontos momentumok a klub életében. A belefektetett munka az, ami mindig meghozza a gyümölcsét – nyilatkozta az edző.

Hajrá, Fradi! (Fotó: fradi.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.