EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,22 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Érd

Európáról volt szó a Parkvárosban

A Pest megyei és az érdi Fidelitas szervezte azt a telt házas rendezvényt, amelyen Bayer Zsolt újságíró, publicista előadását hallgathatták meg az érdeklődők a Parkvárosi Közösségi Házban.

Bayer Zsolt volt a helyi Fidelitas vendége

A bevezetőben Bayer Zsolt arról a kibékíthetetlennek látszó véleménykülönbségről szólt, amely az európai vezetők körében alakult ki, és amely a munkaerőhiány orvoslásának eszközeként csak a menekültek befogadását tudja elképzelni, nem pedig a gyermekszületések számának növelését. A korlátlan beáramlás azonban, és ez már most látszik, megölheti az európai civilizációt – fogalmazott.


Az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték az előadótermet

Az utóbbi évszázadok fejlődéséről Bayer Zsolt elmondta: végbement egy olyan átalakulás, amely rengeteg civilizációs, életszínvonalbeli előrelépést hozott, ám közben sok minden elveszett, ezért alakulhatott ki, hogy manapság a nemzetközi közéletben az abnormalitás áll győzelemre. Az előadó véleménye szerint az utóbbi fél évezredben az európai ember alapvető, Európa létét veszélyeztető identitásokat veszített el. Az előadás további részéből a hallgatóság azt is megtudhatta, hogy vallási, nemzeti és nemi identitásokról van szó.

Bayer Zsolt a régió időszerű gondjairól is beszélt
Fotók: Boros Sándor

Ebből a helyzetből Bayer Zsolt az egyetlen kiutat Magyarország és Közép-, illetve Kelet-Európa hangsúlyos fellépésében látja. „Európa lelke itt van” – emelte ki, és irodalmi idézettel zárta az előadást. Szerb Antalt idézte, akitől szerinte ha most azt kérné egy marslakó, mutassa meg neki Európát, még meg lehetne mutatni Budapestet, Szentpétervárt, Varsót, Pozsonyt, Prágát és persze Érdet, de például Párizst már nem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.