2019. január 21., hétfő
Ágnes

Külföld

Ezek a késes migráns kamaszok tartják rettegésben a pályaudvart és környékét

A linzi főpályaudvaron ámokfutó 11 és 13 éves migránsgyerekek a múlt hétvégén támadtak meg egy 17 éves osztrák fiatalt, akitől 20 eurót zsákmányoltak.

A legnagyobb példányszámban eladott osztrák napilap, a Kronen Zeitung beszámolója szerint a linzi főpályaudvar a 2015-ös migrációs válság óta a sötét alakok csomópontjává vált. A város vezetése számtalan ülést hívott össze, hogy próbálják javítani a helyzetet, de egyelőre mindhiába. A múlt hétvégén például egy tizenévesekből álló bűnbandát fogtak el a környéken.


A bejelentés szombat hajnalban érkezett egy 17 éves osztráktól, aki elmondta, hogy két nagyon fiatal migráns támadta meg az imént, és elvettek tőle 6500 forintnak megfelelő eurót. A rendőrség nem sokkal később bejelentette, hogy a bűncselekmény helyszínétől nem messze elfogtak egy 11 éves afgán és egy 13 éves iraki gyereket – írja a Ripost.hu.

A linzi rendőrség a mostani eset előtt nem sokkal, három csecsen (11 és 12 évesek), egy linzi (13 éves), egy burgenlandi (14 éves), egy bosnyák (13 éves) és egy szerb (17 éves) fiatalból álló rablóbandát fogott el, mert rátámadtak és megverték 13 éves társukat.

Kapcsolódó Cikkek