EUR: 327,80 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Szeged

Ezekkel a trükkökkel hárítaná Botka László a Szeviép-kapcsolatot

Botka László a kamerába mondta, hogy nincs köze Szegednek a Szeviéphez. Bizonyára kiment a fejéből, hogy a szocialista aranykorban, azaz 2005 és 2009 között összesen 16 milliárdnyi megbízást kapott a várostól a botrányosan becsődölt társaság.

Lapunk részletesen írt már arról, hogy eszméletlen hazugságokkal próbálja menteni a szocialista városvezetés a csúfos Szeviép-ügyet, egyelőre nem sok sikerrel. Botka László most a kamerába bírta mondani azt, hogy Szeged nem adott megbízást a Szeviépnek. A Közbeszerzési Értesítő cáfolja a polgármester szavait.


A polgármester kamerába mondta, hogy Szegednek nincs köze a Szeviéphez

 

A kiadványból kiderül ugyanis, hogy a cég 2005-ben a „Szeged szennyvíztisztításának és szennyvízcsatornázásának fejlesztése és bővítése” című projekt keretében több mint 4,5 milliárd forint értékben kapott megbízást a szegedi önkormányzattól. A 2009-es megbízás az 1-es villamosvonal felújításához kapcsolódott, amelynek értéke több mint 4,6 milliárd forint volt.

Tizenhatmilliárdos megbízás érkezett Szegedről. De hogy lehet ezt kimagyarázni?


Két kommunikációs trükkre épít Botka László. A polgármester jól tudja, hogy Szegeden is többnyire konzorciumban nyerték el cégcsoportok a nagy, milliárdos megbízásokat. Vagyis több vállalat végezte a fenti munkákat, köztük a Szeviép. A szerződéseket pedig a konzorciummal kötötték meg.

Ez a taktika azért sem jön be, mert voltak olyan projektek, amelyekben épp a Szeviép volt a konzorcium vezetője, például a „csatornaprojektben”, ahol a cég szegedi címét jelentették be értesítési címnek.

Botka László másik trükkje az, hogy az önkormányzat tulajdonában álló, tehát a városi cégekről nem vesz tudomást, és úgy csinál, mintha azokhoz semmi köze nem lenne.

Pedig a szegedi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló önkormányzati cégek is dolgoztattak a Szeviéppel. Ilyen volt a botrányos Ligetfürdő-projekt, amelynek során nem a szegedi önkormányzat, hanem az annak 100 százalékos tulajdonában lévő Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft. adta a megbízást a Szeviépnek, összesen 6,9 milliárd forint értékben, három különböző szerződés keretében.

A Botka-érában tehát összesen 16 milliárd forint landolt ezeken a projekteken keresztül ott, ahol a Szeviép is felbukkant.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.