EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Külföld

Ezreket evakuáltak a sydney-i Opál-toronyból

Mintegy 3000 embert evakuáltak egy újonnan átadott toronyházból, amikor az ott élők repedés zajáról számoltak be – írja az Origo a BBC információi alapján.

A rendőrség megerősítette, hogy a sydney-i olimpiai parkban található 33 emeletes Opál-torony 10. emeletén találtak egy repedést. A helyi média azt közli, hogy a mérnökök szerint 2 mm-re mozdulhatott el a torony. Biztonsági okokból, a torony 1 km-es környezetére kiterjesztették az evakuálást. A közeli épületek lakóit is értesítették. a Sydney Morning Herald szerint e-mailben azt írták, hogy erre azért van szükség, mert a torony összedőlhet – írja a lap.


A szakembereknek felkellett mennük a 10. emeletre, hogy meg tudják vizsgálni, hogy az épület biztonságos-e – nyilatkozta a Greg White, a tűzoltók és mentők szóvivője. Azt mondta, hogy helyi idő szerint körülbelül 14:35-kor értesítették a rendőröket a hangos repedésről, és segítséget kértek.

A rendőrség és a mentési egységek minegy 3000 embert evakuáltak az épületből és a környékéről. Az Opál-tornyot az év elején adták át, 392 lakás található benne – írja az Origo.

Kapcsolódó Cikkek