2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Fake News! A magyargyűlölő Sargentini ismét akcióba lendült

Folyamatosan hazugságokat terjeszt Judith Sargentini a Magyarországon napokban történő munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban zajló agresszív tüntetések miatt.

Mint arról már beszámoltunk, a túlórára kizárólag a munkavállaló beleegyezésével van lehetőség, a képviselőnő pedig tévesen azt állítja, hogy az embereknek fizetés nélkül munkára kényszerítik.


Ahol eddig 250 óra elrendelésére volt lehetőség, ott további 150 óra, ahol eddig 300 órára volt lehetőség, ott további 100 óra önként vállalt túlórára van mód kizárólag abban az esetben, hogyha a munkaadó illetve a munkavállaló írásban megegyezik – mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 aktuális csatornán szerda este a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban.

„Amellett, hogy rengeteg fiatalt az ország elhagyására kényszerít és teljesen megtiltotta a bevándorlást, Orbán Viktor kényszerítené a lakosságot, hogy fizetés nélkül többet dolgozzanak, hogy egyensúlyozza a munkaerőhiányt, amit ő maga idézett elő.” – állította Judith Sargentini közösségi oldalán.


Judith Sargentini mellett a baloldali ellenzék is szeretettel állít hazugságokat a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvénnyel kapcsolatban, ezeket is pontokba szedtük.

 1. Állítás: A túlórát három évente kell kifizetni

Nem igaz, ezután is havonta kell kifizetni a túlórát

 1. Állítás: Több száz túlórára kényszeríthetik az embereket

Nem igaz, a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához

 1. Állítás: Ez a törvény sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban

Nem igaz, az európai uniós irányelv 416 óra a túlórát enged meg, többet, mint az új magyar szabályozás

 1. Állítás: A szakszervezetek jogai csorbulnak

Nem igaz, a szakszervezetek jogai változatlanok maradnak, a szakszervezetek azt sérelmezik, hogy a munkáltató szakszervezet nélkül is megegyezhet a dolgozóval

 1. Állítás: Hatnapos lesz a munkahét

Nem igaz, a munkahét továbbra is ötnapos minden dolgozó számára

A szakértő értékelése szerint a dolgozók részéről van igény arra, hogy úgy keressenek több pénzt, hogy többet dolgoznak. Ezt a lehetőséget biztosítja a munka törvénykönyvének mostani módosításával a kormány.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

  Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

  A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

  A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.