2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Miskolc

Február utolsó hétvégéjén újra lesz farsangi forgatag

Szerezzen életre szóló élményeket a barátokkal, családdal együtt, lazuljon, bulizzon, egyen-igyon az év legnagyobb téli gasztronómiai eseményén! Koncertek, buli, sztárok, finomságok gondoskodnak arról, hogy több ezer ember szórakozzon Miskolc belvárosában, a farsangon. Itt lesz a Tátrai Band Charlie-val, Balázs Fecó, Deák Bill Gyula, Péterfy Bori, Vastag Csaba, Dér Heni és Gáspár Laci és még sokan mások.

Február 22–24. között ismét hömpölygő tömeg, finom illatok, árusok, a színpadokról szóló zene tölti meg Miskolc belvárosát. Akár a fiatalabb, akár az idősebb korosztályhoz tartozik, itt biztos talál majd kedvére való programot. Már délelőttönként is változatos szórakozási lehetőséget kínál a fesztivál. Ilyenkor a hideg sem akadály, hiszen a forralt bor és a finomabbnál finomabb ételek felmelegítik az arra sétálókat.


Miskolc belvárosa 2019-ben is megtelik érdeklődőkkel – fotó: Orosz Péter

Miután jóllakott, nincs más dolga, mint jobbnál jobb előadók koncertjét hallgatni és a színpad előtt csápolni. A fellépők közül sokan már visszatérő vendégek, és saját bevallásuk szerint mindig nagy örömmel jönnek vissza az eseményre, ahol a szíves vendéglátás, a hangulat – és persze a fűtött színpad – feledteti velük a hideget. Az Erzsébet téren és a Városház téren lévő nagyszínpadon igazi sztáreső lesz, ahol mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Farsangi forgatag február végén – fotó: Orosz Péter

Magyarország legismertebb gitárosa biztos felforrósítja majd a hangulatot – az 1989 óta működő Tátrai Band tagjai a legelismertebb hazai muzsikusok közé tartoznak. Pályafutásukat számos aranylemez fémjelzi, és olyan ismert számok, mint a New York, New York vagy a Küszöbön túl. Ezen a hétvégén őket is láthatja a közönség.


Dúdolná a Homok a szélben vagy a Kölykök a hátsó udvarból slágereket az előadóval együtt? Itt azt is megteheti, és abban is biztosak lehetünk, hogy Balázs Fecó elvarázsolja a közönséget. Színpadra lép egy igazi energiabomba is, az alternatív színházi közeg aktív szereplője, a Nemzeti Színház korábbi színésznője vérpezsdítő koncerttel készül a farsang résztvevői számára: Péterfy Borit tényleg nem érdemes kihagyni!

Híres sztárfellépőkkel készülnek a szervezők – fotó: Orosz Péter

A női szívek elrablója, a musicalek sztárja, az X-Faktorban berobbant Vastag Csaba is fellép majd, valamint láthatjuk Dér Henit, Gáspár Lacit, a Paddy and the Ratst, Kovács Katit és Csordás Tibit is. A hangulatot fokozza még DJ Dominique és DJ Náksi.

A tavaszváró szabadtéri rendezvény keretében kézműves és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat, illetve a szervezők most is meghirdetik a farsangi fánkok versenyét. Így klasszikus és különleges kategóriában is lehet majd finomságokat kóstolni, legyen szó édes vagy akár sós fánkról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.