EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Fegyveresek támadtak egy kabuli kormányhivatalra, túszokat ejtettek

Fegyveresek ostromolták meg hétfőn Kabulban az egyik kormányhivatal épületét, ahol tűzharcot folytattak afgán katonákkal és több száz polgári személyt túszul ejtettek. A biztonsági erők néhány órával később 260 túszt kiszabadítottak, az akció során a legfrissebb hírek szerint 27 ember – 26 polgári személy és egy rendőr – meghalt.

Három támadót is megöltek, tizenhat polgári személy és egy rendőr megsebesült – közölte Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium szóvivője.


Rahimi elmondta, hogy az afgán biztonsági erők két épületet már átfésültek, folytatják a harmadik épület megtisztítását a fegyveresektől.

Az egyik túsz a Facebookon azt írta, hogy a közmunkaügyi-minisztérium épületében rekedtek.

Először egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak, utána rálőttek az épületre. A támadók behatoltak az épületbe és túszokat ejtettek – közölte Naszrat Rahimi.

A támadás elkövetését hétfő estig senki sem vállalta magára.

A hétfői incidens a 22. Kabulban idén január óta. A merényletekben több mint 510 ember halt meg és 1003 sebesült meg csak a fővárosban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.