EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Felsőpakonyból és Halásztelekről a marokkói vébére

A marokkói Marrákes ad otthont december 10–16. között a harmadik footgolf-világbajnokságnak. Két közeli településről is útnak indul a héten egy-egy játékos, hogy a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág seregszemléjén minél jobb eredményhez segítse a válogatottat.

Bogár Krisztián harmadik vébéjére készül

Egyikük a felsőpakonyi Bogár Krisztián, aki labdarúgóként az NB II-ig jutott, a Ferencvárosban futsalozott, footgolfban 2015-ben országos bajnok lett, és már a harmadik világbajnokságára készül.


– Megtanít pontosan rúgni és koncentrálni – foglalta össze Krisztián a sportág előnyeit. – Ebben a játékban tényleg az dönt, hogy az adott napon hogy megy a játék.

A felkészülési időszakban erőnléti, rúgást és koncentrációt fejlesztő edző dolgozott vele.

– A kondival nem lesz gond, ilyen egyhetes terheléssel járó tornát is szimuláltunk a tréneremmel, egyszerűen nem fáradhatok el idő előtt. Mindent egy lapra tettem fel, ha ez a vb is csalódás lesz, el kell gondolkoznom, hogyan tovább.

Más utat járt be a nemrég Halásztelekre költöző Albert László, aki egyéniben nem, ám csapatban pályára léphet a világbajnokságon, miután az erre kvalifikáló sorozatban kivívta a marokkói részvételt.

Albert László a csapatversenyben léphet pályára

– Nagyjából három éve kezdtem el játszani, addigra a rokonságból és a baráti társaságból már többen is űzték ezt a sportot. Kipróbáltam, és leginkább az tetszett, hogy tele van folyamatos kihívásokkal, és folyamatosan benne van a fejlődés lehetősége – mondta a kezdetekről Laci, akinek az első igazi sikerélménye a nagysurányi pályán volt, amikor a meghatározott rúgásszám alatt tudott teljesíteni.

Kapcsolódó Cikkek