2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Ózd

Feltáncolták magukat a C osztályba

Rozsnyói tánctanár karolta fel a tehetséges ózdi táncosokat, aki szorgalmukkal hálálták meg a bizalmat. A közelmúltban megnyertek egy szlovákiai versenyt, az ott elért pontszám pedig azt jelentette, hogy a versenytáncosok D kategóriás besorolásából felkerültek a C osztályba.

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: A tanulás mellett sok áldozattal jár a táncolás

Besenyei Lilla és Schulcz Gergő közel három évvel ezelőtt a Bolyki Tamás Általános Iskola társastánctanfolyamán alkottak egy párt, amikor felfigyelt rájuk Schwarz Gyula, a szakmában jól ismert koreográfus. A szlovákiai városban élő táncpedagógus vállalta, hogy vasárnaponként foglalkozik a fiatalokkal, amiből aztán heti két alkalom lett. Latin táncokat – szamba, cha-cha-cha, rumba, jive – tanulnak, és egyre jobb eredményeket érnek el – nyilatkozta lapunknak Lilla anyukája, Besenyeiné Csizmadia Lilla.


A szülők azóta rendszeresen hordják a SZIKSZI-ben tanuló gyermekeiket Rozsnyóra, illetve a hazai és szlovákiai versenyekre. Lilla térdsérülése miatt fél évet ki kellett hagyniuk, ám utolérték magukat, és Budapesten ifjúsági negyedik, valamint felnőtt ötödik helyet szereztek egy versenyen. Kétszáz pont kellett az előrelépéshez, amihez a hiányzó részt a szlovákiai Viva Dance Fesztivál első helyezésével érték el, így kerültek a C osztályba.

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: Egy kategóriát ugrottak 2018-ban

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: A dobogó teteje a “C” osztályt jelentette

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.