2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Ózd

Feltáncolták magukat a C osztályba

Rozsnyói tánctanár karolta fel a tehetséges ózdi táncosokat, aki szorgalmukkal hálálták meg a bizalmat. A közelmúltban megnyertek egy szlovákiai versenyt, az ott elért pontszám pedig azt jelentette, hogy a versenytáncosok D kategóriás besorolásából felkerültek a C osztályba.

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: A tanulás mellett sok áldozattal jár a táncolás

Besenyei Lilla és Schulcz Gergő közel három évvel ezelőtt a Bolyki Tamás Általános Iskola társastánctanfolyamán alkottak egy párt, amikor felfigyelt rájuk Schwarz Gyula, a szakmában jól ismert koreográfus. A szlovákiai városban élő táncpedagógus vállalta, hogy vasárnaponként foglalkozik a fiatalokkal, amiből aztán heti két alkalom lett. Latin táncokat – szamba, cha-cha-cha, rumba, jive – tanulnak, és egyre jobb eredményeket érnek el – nyilatkozta lapunknak Lilla anyukája, Besenyeiné Csizmadia Lilla.


A szülők azóta rendszeresen hordják a SZIKSZI-ben tanuló gyermekeiket Rozsnyóra, illetve a hazai és szlovákiai versenyekre. Lilla térdsérülése miatt fél évet ki kellett hagyniuk, ám utolérték magukat, és Budapesten ifjúsági negyedik, valamint felnőtt ötödik helyet szereztek egy versenyen. Kétszáz pont kellett az előrelépéshez, amihez a hiányzó részt a szlovákiai Viva Dance Fesztivál első helyezésével érték el, így kerültek a C osztályba.

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: Egy kategóriát ugrottak 2018-ban

Fotó: Besenyeiné Csizmadia Lilla
Képalá: A dobogó teteje a “C” osztályt jelentette

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.