2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Nagykanizsa

Felvillanyoznak az oszlopok

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel a Nagykanizsa melletti Sormáson. Az M7-es közelében egyszerre kilenc környezetbarát autó nyerhet energiát további útjához.

Az István Fogadó parkolójába tavaly a Tesla telepített négy töltőoszlopot, így ott most már 13 e-autót lehet egy időben „felvillanyozni”. A Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. kilenc villám- és gyorstöltője minden ma ismert elektromos gépjárműhöz megfelel. Az állomást több tízmillió forintos beruházással alakították ki.


Balogh Szabolcs, a cég ügyvezetője az átadáson elmondta, a kft. piacvezető a CNG-gázos töltőállomások terén, és azt szeretnék, ha az e-piacon is meghatározó szereplővé váljanak. Az elmúlt egy évben 87 töltőpontot létesítettek Magyarországon, s egy-két hónapon belül újabb tízet alakítanak ki, elsősorban az autópályák közelében.

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását adták át Nagykanizsa közelében (Fotó: MTI/Varga György)

A Kanizsához közeli helyszínre is azért esett a választásuk, mert közel van az M7-eshez, így a Horvátország és Szlovénia felé tartók vagy onnan érkezők könnyen megközelíthetik. Ennek különösen a nyári turistaszezonban lesz jelentősége. Az autósok ezt a töltőállomást is ingyenesen használhatják, akárcsak a többit, Magyarország területén.

A sajtótájékoztatón Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere kiemelte, környezetvédelmi szempontból az e-autók jelentik a jövőt, és nem véletlen, hogy Kanizsa is ösztönzi a töltőállomások telepítését. A közelmúltban három helyszínre kerültek oszlopok, a város pedig azt tervezi, hogy pályázati forrásból újabb két állomást létesít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.