EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Fidesz: A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot

A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot, amivel még több bevándorlót akarnak az Európai Unióba hozni – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának nyilatkozva kedden Budapesten.

Hidvéghi Balázs elmondta: az Európai Parlament bevándorláspárti többsége kedden ismét szavazásra bocsátotta a migránsvízum kérdését és “ezúttal számukra kedvező eredmény született”. Úgy tűnik, Brüsszelben a migrációs ügyekben “addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak kedvező eredmény meg nem születik”. Megjegyezte: nemcsak az eljárás elfogadhatatlan és antidemokratikus, de a javaslat tartalma, a migránsvízum is az.


Mint mondta, az elfogadott határozatban arra szólították fel az Európai Bizottságot, jövő év március végéig, tehát még az európai parlamenti (EP-) választások előtt alkosson rendeletet, amely legális beutazási lehetőséget biztosít a migránsoknak.

Ez elfogadhatatlan, a döntés gyakorlatilag kapunyitást jelent a gazdasági migránsok tömegei előtt, megkönnyítené beutazásukat az Európai Unió területére, bármiféle érdemi, előzetes ellenőrzés nélkül – fogalmazott.


A politikus kitért arra, hogy további bevándorláspárti javaslatok is napirenden vannak, mint például a név nélkül osztogatott migránskártyák, illetve a tervezett brüsszeli ügynökség, amely a migráció szervezésével foglalkozna és beavatkozhatna a tagállamok által lefolytatott menekültügyi eljárásokba. De – tette hozzá – ilyen az a javaslat is, amely pénzt vonna el a közép-európai országoktól és azt a bevándorláspárti Soros-szervezeteknek adná, valamint az a javaslat, amelyik 520 millió eurót csoportosítana át a migránsok betelepítésére az idei költségvetésből.

A bevándorláspárti brüsszeli elit most már nem is leplezi, hogy minden erejével azon van, hogy állandósítsa a migrációt és még a májusi európai parlamenti választások előtt olyan döntéseket kényszerítsen át, amelyek bebetonoznák a jelenlegi bevándorlási politikát – mondta.

Hozzátette: ez elfogadhatatlan, a Fidesz álláspontja szerint nem lehet az emberek véleményének megkérdezése nélkül ilyen döntéseket áterőltetni antidemokratikus módon. Ehelyett meg kell várni ezzel az EP-választást, ahol az emberek véleményt tudnak mondani a migráció kérdéséről.

Hidvéghi Balázst kérdezték a Munka törvénykönyvének módosításáról is. A kommunikációs igazgató elmondta: elsősorban Gyurcsány Ferenc és a szocialisták tiltakoznak a módosítás ellen, miközben – tette hozzá – ők azok, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé és kormányzásuk idején a jelenlegi duplája volt a személyi jövedelemadó.

A Fidesz 800 ezer új munkahelyet teremtett, és csökkentette az adókat. A jelenlegi módosítás célja, hogy aki többet szeretne dolgozni és ezért több bért kapni, az megtehesse – jelentette ki. Mint mondta, a javaslat a munkások érdekét szolgálja, a beleegyezésük nélkül nem lehet a túlmunkát előírni, és “ilyen értelemben kedvező változás lehet számukra”.

Kérdezték Szávay István parlamenti mandátumával kapcsolatban is. A kommunikációs igazgató közölte, a helyzet mihamarabbi tisztázásét várják, a Jobbik vezetésének világossá kellene tennie, mi a döntés. Hozzátette: “az a minimum”, ha az országgyűlési képviselő a vállalhatatlan kijelentése után lemond. Megjegyezte azt is, “nagy csalódás” a Fidesz számára, hogy a baloldali pártok “sunyítanak” az ügyben, miközben korábban “nagy érzékenységet mutattak” az ilyen ügyekben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek