2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Fucsovics: Nekem is fontos lenne a Davis Kupa

Kis túlzással a legnagyobbak is előre köszönnek Fucsovics Mártonnak. A ranglistán 36. helyezésével a teniszelitbe került, megszokta, hogy Roger Federer és Novak Djokovic „klubtagként” kezeli.

Az ideiglenesen Budapesten tartózkodó Fucsovics rászolgált a szurkolók és a szakma elismerésére. Alig több mint egy éve került be a top 100-ba, s idén olyan csillagok ellen sem vallott szégyent, mint Federer vagy Djokovic.


– A sztárok közül Rafa Nadal ellen nem játszottam még – nyilatkozta a Lokálnak Fucsovics, aki a versenyidőszak kezdete előtt állóképességet javító edzésekkel készül 2019-re, de persze fejben is ott kell lennie. – Nincs pszichológusom, mert idén nagyon összeállt a csapatom, edzőmmel, Sávolt Attilával pedig a sikerek és a kudarcok okait is alaposan kitárgyalom. Több időt töltök vele, mint a menyasszonyommal, kiismertük egymás rigolyáit, az is belefér, hogy néha órákig nem szólunk egymáshoz.

A teniszező még most sem pihenhet, karácsony előtt is edz, 27-én pedig már Dohába repül, majd kezdődik az Australian Open, ahol tavaly a 4. fordulóban Federer állította meg. Nehéz lesz túlszárnyalni ezt az eredményt. Melbourne után elvileg a németek elleni Davis Kupa-meccs következne, ám a  szövetséggel fennálló vitája miatt aligha lép pályára.


– Nekem is fontos lenne a DK, de nem mindenáron, így amíg nem lesznek változások a szövetség vezetésében, nos, addig teszem a dolgom a pályán. Nem az én térfelemen pattog a labda…

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek