EUR: 323,39 Ft
CHF: 290,89 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Dunaújváros

Gárdonyis rajz kerül a csomagolásra

A SegítsVelem elnevezésű jótékony célú rajzpályázaton vettek részt a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjai. A tanulók végül olyan sikeresnek bizonyultak, hogy egyikük kiemelkedő minősítésben részesült, míg az egyik társa által készített rajz az első helynek köszönhetően egy papírtörlő csomagolásán lesz látható.

Somogyi Angelika Kármen és Simon Emília Hanna felkészítő tanárukkal, dr. Horváthné Lázár Gabriellával (fotó: Gárdonyi iskola)

A Gárdonyi Géza Általános Iskola sajtóhírlevele számolt be az intézmény újabb sikeréről. Mint a levelükben olvasható, örökös Ökoiskola címet nyert a Gárdonyi Géza Általános Iskola 2016-ban. Ennek jegyében minden évben csatlakoznak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett Fenntarthatósági Témahét elnevezésű kezdeményezéshez. Az idei évben a minisztérium megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. szervezte meg ezt a projektet, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A program célja a Föld napja üzenetének a fenntarthatóságnak a széles körű elterjesztése iskolai keretek között. Ennek kapcsán hirdették ki a SegítsVelem rajzpályázatot, amelynek keretében a diákok képregény formájában jelenítettek meg egy olyan történetet, amelyben saját környezetükben segítik az egyenlő esélyt teremtő Globális Célok elérését. 


A pályaműveket az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoportja, a Vajda Papír Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai által alkotott zsűri bírálta el. Döntésük értelmében a Gárdonyi iskola harmadikos tanulója, Somogyi Angelika Kármen 1. helyezést ért el, míg a szintén harmadikos Simon Emília Hanna munkája kiemelkedő minősítést kapott. A pályázati kiírás  értelmében az 1. helyezett rajz az Ooops! Sensitive kéttekercses papír törlőkendő csomagolására kerül. A diákok felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella – adta hírül az intézmény.

Kapcsolódó Cikkek