2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Gyönyörű és modern az új park

Összesen 144 millió forintos támogatásból újult meg a Verseghy Ferenc Gimnázium előtti Tisza park. Ez az első olyan park, amelynek kivitelezési és üzemeltetési munkáit is a Szolnok Városüzemeltetési Kft. végzi.

A júliusban kezdődő felújítás során a park hatezer négyzetméternyi zöldterülete megszépült, új, nyitott tereket kapott, bővült egy kerékpár- és motorkerékpár-tárolóval, utcabútorokkal és rengeteg növénnyel: 150 négyzetméteren alakítottak ki virágágyásokat, több száz cserjét telepítettek, és ültettek egy nagy tulipánfát is, amely szokatlan a városban. A régi játszóteret elbontották, a játékok máshová kerülnek; az új játszótér még nincs kész, de a helyét már kijelölték – az új játékokat várhatóan a jövő év első felében építik be.


Új bicikli- és motorkerékpártároló épült

Újdonság a parkban a három, talajba süllyeszthető, villamos energiát adó torony, a 16 körös automata öntözőrendszer, a négy automata vezérlésű párakapu fix helye, ahová nyaranta beépítik majd a kapukat, illetve egy ivókút a játszótér mellett. A Tisza park volt gázfogadó épülete pedig nyilvános illemhelyként fog üzemelni.

Facsemetéket is ültettek

Kapcsolódó Cikkek