EUR: 323,23 Ft
CHF: 286,96 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Győrfi Pál: Közel kerültem Istenhez

Győrfi Pállal a Lokál nemrég a MikulásGyár sajtótájékoztatóján találkozott, ahol kiderült, hogy a négygyermekes családapa feleségével együtt már alig várja a karácsonyt. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével az ünnepi szokások mellett családról és a hitről beszélgettünk.

–Négy gyerekem van, köztük három pici, szóval nálunk a december tényleg egy csodálatos időszak, amit már mindannyian nagyon vártunk. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy sajnos nem mindenhol olyan felhőtlen az ünnep, de szerencsére a csöppségek is hasonlóképp gondolkodnak a világról, mint mi a feleségemmel, vagyis már most tudják, hogy adni jobb, mint kapni. Az adakozás nálunk a mindennapokban is megmutatkozik, például amikor egy piros lámpánál kéreget valaki, a gyerekek azonnal, kórusban szólnak, hogy adjunk neki egy kis aprót. Korábban is jártunk már a MikulásGyárban, a gyerekek mindig lelkesen jöttek és segítettek, ez nincs másképp idén sem – kezdte lapunknak Győrfi Pál, aki noha nem nevelkedett igazán jómódú családban, úgy érzi, hogy gyerekként neki is csodálatosan telt az ünnep.


–Nem voltunk gazdagok, nem volt például autónk vagy nyaralónk, de emlékszem, hogy mindig volt mit tenni az asztalra, és szép ajándékokra is futotta. Minden évben nagy izgalommal vártam, hogy vajon mit hoz majd a Mikulás, egyedül azt sajnáltam, hogy egykeként nem volt kivel megosztani az örömömet. Ilyen szempontból az én gyerekeim nagyon szerencsések, a három kicsi, Lilla, Alíz és Ádám szinte egymást fellökve rohannak ki a nappaliba, hogy meglessék, mit rejt a csizma. Virgácsot sosem kapnak, szerintem egyetlen gyerek sem lehet olyan rossz, hogy azt érdemeljen ajándékba– mondta nevetve a szóvivő, akivel az ünnepek kapcsán vallásról is beszélgettünk. Győrfi mint mondja, kezdetben nem igazán hitt Istenben, de a 25 év rohammentőzés e téren mindent megváltoztatott benne.

– Nem kaptam vallásos nevelést, sokáig magam sem tudtam, hogy miben higgyek. Felnőttként azonban 25 évig dolgoztam kivonuló mentősként, ahol nagyon sok felemelően szép, és megrázóan tragikus helyzetben is részem volt, amelynek köszönhetően megtanultam, hogy az élet hit nélkül nem teljes. Megváltozott a világképem, ma már sokkal közelebb vagyok Istenhez, mint régen.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Cseke Katinka fogyásának híre nők ezreinek adott erőt és reményt az elmúlt időszakban. A színésznő bókok százait seperte be, és eldöntötte, szeretne segíteni minél több fogyni vágyó sorstársának, hiszen ő már tudja, egyedül nem megy!

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.