2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Gyurcsány és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bemutatott egy Ők szavaztak a magyar családok ellen feliratú, MSZP-s és DK-s politikusokat ábrázoló tablót.

A kereszténydemokrata képviselő úgy fogalmazott: az MSZP és a DK meghatározó politikusai kormányon és ellenzékben egyaránt a családok ellen szavaztak.


Amikor Gyurcsány és a szocialisták kormányoztak, a családok voltak a megszorításaik első számú célpontjai – mondta. Elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, megszüntették a hároméves gyest, elvették az otthonteremtési programot, továbbá bölcsőde-, óvoda- és iskolabezárásokkal, valamint folyamatos adóemelésekkel nehezítették a gyermeket nevelő családok életét – sorolta.

Nacsa Lőrinc hozzátette: az MSZP-sek és a DK-sok az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket, köztük a családi adórendszer bevezetését, a kétgyermekesek családi adókedvezményének további emelését, a gyed extrát, a hároméves gyest és a családi otthonteremtési program bevezetését sem.


Most a családvédelmi nemzeti konzultációt támadják – folytatta a szóvivő -, sőt “egyes képviselők odáig mennek, hogy nyíltan összetépik a konzultációs ívet, ahogy ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette”. Mások pedig nyíltan kimondják – “ahogy ezt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is tette” -, hogy ők Magyarország jövőjét a migránsokban képzelik el, és nem a magyar családok támogatásában – jegyezte meg.

Nacsa Lőrinc szerint az ellenzék ha tehetné, most is elvenne a családoktól, és a migránsoknak adna.

A Fidesz-KDNP-nek a család az első, ezért mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt, küldje vissza a konzultációs ívet, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat – közölte a politikus.

A munka törvénykönyvének tervezett módosítása elleni ellenzéki és szakszervezeti tiltakozásra vonatkozó kérdésre a szóvivő azt felelte: a módosítással azt szeretnék elérni, hogy aki többet akar dolgozni, és ezáltal több pénzt akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.