EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Gyurcsányék elvették az egy- és kétgyerekesek adókedvezményét

A Gyurcsány-kormány sok más családtámogatással együtt eltörölte az első Orbán-kabinet egy- és kétgyermekes családok támogatására bevezetett adókedvezményét, és ezzel havonta több ezer forintot vett ki az emberek zsebéből – mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a frakció szóvivője csütörtöki, debreceni sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP 2011-ben állította vissza, és azóta folyamatosan bővíti a családi adókedvezmény rendszerét, amely újra segíti a munka mellett gyermekeket nevelőket – tette hozzá Halász János.


Közölte_ folytatódik a családok támogatásának növelése, januártól havi negyvenezer forintra emeli a kormány a kétgyermekesek családi adókedvezményét

A 2016-ban elkezdett, több ütemben végrehajtott emelésnek köszönhetően a kétgyermekesek családi adókedvezménye 2019-től megduplázódik – tette hozzá.


“Ha az ellenzéken múlna, se családi adórendszer, se további adócsökkentés nem lenne” – fogalmazott, hozzáfűzve, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt években egyszer sem támogatták a családi adókedvezmény bővítését, így a kétgyermekesek adókedvezményének növelését sem szavazták meg. “Az ellenzék rendszeresen beleköt a családi adórendszerbe, az adókedvezmény eltörlését és szűkítését követeli” – mondta.

Halász János szerint miközben az ellenzéki pártok a magyar gyermekes családoktól elvennének, addig a migránsok betelepítését, pénzügyi támogatását és a családegyesítést megkönnyítő brüsszeli terveket gond nélkül megszavazzák az Európai Parlamentben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek