EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Hódmezővásárhely

Hajmeresztő bűntény a Bessenyeiben

A hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a Veres1 Színház társulata egy igazi krimiestre invitálta a vendégeket. A Hajmeresztő című darab során nemcsak a színészek, hanem a nézők is gyanúsítottakká és nyomozókká váltak.

Amióta színház van a világon, felmerül a nézőkben, hogy beleavatkozzanak a színpadi cselekménybe. Paul Pörtner sikerdarabja, a Hajmeresztő erre lehetőséget ad.


Egy fodrászüzletben bonyolódtak az események.

Adott egy talpraesett nyomozópáros, amelynek szinte az orra előtt történik gyilkosság, de mindketten képtelenek a lehetséges négy gyanúsítottra rábizonyítani a bűntettet. Természetesen segítséget hívnak, csakhogy ez egy színdarab, és az a fránya szerző csak hat szerepet írt a műbe. Sebaj! Itt van számos szemtanú a nézőtéren! Mindent láttak, mindent hallottak. A nézők lesznek tehát a nyomozósegédek. Ők is vallatnak, kombinálnak, bizonyítékot keresnek és szavaznak, hogy szerintük ki a leggyanúsabb. A mesterdetektíveknek pedig nincs is más dolguk, mint nyakon csípni a gyilkost.

Telt ház előtt mutatták be Vásáráhelyen a darabot.

Az előadás folyamán a nézők kérdezhetnek, felmehetnek a színpadra, tevékeny részesei lehetnek az eseményeknek és magának a darabnak is. Venyige Sándor, a Veres1 Színház igazgatója elmondta, hogy ahol eddig bemutatták az előadást, nagyon jól fogadta a közönség. Bár meglepődnek, hogy ilyen jellegű interakciót kíván az előadás, de mindig van egy-két bátrabb jelentkező, aki már az elején felteszi a kezét, válaszol a kérdésekre, és belemegy a játékba.

Venyige Sándor, a Veres1 Színház igazgatója

Venyige Sándor azt is elárulta, az ilyen színjátszás azoknak a színházaknak ideális, amelyek közösséget szeretnének építeni.

Kapcsolódó Cikkek