EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb III.kerület

Hárman a harmadikból a harmadikon

Óbudát három játékos is képviseli a decemberi, Marokkóban rendezendő footgolf-világbajnokságon. A labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág harmadik vébéjén a III. kerületet Czirbus Tamás, Simonyi Gábor és Karakas Attila képviseli.

Sinya egy újabb sportágban lett válogatott

A trióból Simonyi Gábor más sportágban már tagja volt a szűk hazai elitnek. A volt strandlabdarúgó-válogatott most is komoly célokkal utazik Marokkóba.


– Döntő lehet az állóképesség egy ilyen hosszú tornán, mint a világbajnokság, ahol egy hétig tulajdonképpen mindennap pályára kell lépni.

Elmondása szerint a magyar mezőnyben is akad 10-15 olyan képességű játékos, aki képességei és tudása alapján felvehetné a versenyt a világ legjobbjaival, ha a körülmények adottak lennének, és naponta tudnának tréningezni, nem munka után, hanem ahelyett.


– Célok kellenek az embernek, én pedig a legjobb húsz között szeretnék zárni. Sportolóként nem mehetek oda úgy, hogy ha századik vagyok, az is jó eredménynek számít. Tudom, mi a realitás, de a sportban az a szép, hogy lehet borítani a papírformát.

Karakas Attila az elsők között próbálhatta ki a sportágat, és az sem mindegy már, melyik cipővel melyik labdát rúgja.

Karakas Attila a cipő és labda összhangjára is figyel

– Talán már a második itthoni versenyen rajthoz álltam. Ez lett az életmódom. Olyannyira, hogy három pár cipő és három labda ki van készítve az útra, azután meglátjuk, hogy melyik melyikhez passzol. Ez egyfajta babona. Ha valamelyik együttállás sikeres, akkor azzal játszom, ha nem, akkor lecserélem. Általában a cipő fogyóeszköz, megszámlálhatatlan van otthon belőle.

Czirbus Tamás is régi motorosnak számít a sportágban, szerinte ahhoz, hogy hosszú távon Magyarország a világ élmezőnyében maradhasson, szervezett, tematikus edzésekre van szükség.

Tomiék a golf szabályai szerint rúgják a bőrt a pályán

– Látom a játékosokon, akik tényleg gyakorolnak, és sportágspecifikus a felkészülésük, évről évre rengeteget fejlődnek. A szándék bennem is megvan, de a munkám mellett keveset jutok ki valamelyik pályára. A fizikális részével így sincs gondom, és szerintem a világbajnokságon sem lesz. Személyi edző vesz részt a tréningeimen, külön mobilizációs gyakorlatokkal segít egyes játékelemekben fejlődnöm.

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán, az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.