2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb III.kerület

Hárman a harmadikból a harmadikon

Óbudát három játékos is képviseli a decemberi, Marokkóban rendezendő footgolf-világbajnokságon. A labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág harmadik vébéjén a III. kerületet Czirbus Tamás, Simonyi Gábor és Karakas Attila képviseli.

Sinya egy újabb sportágban lett válogatott

A trióból Simonyi Gábor más sportágban már tagja volt a szűk hazai elitnek. A volt strandlabdarúgó-válogatott most is komoly célokkal utazik Marokkóba.


– Döntő lehet az állóképesség egy ilyen hosszú tornán, mint a világbajnokság, ahol egy hétig tulajdonképpen mindennap pályára kell lépni.

Elmondása szerint a magyar mezőnyben is akad 10-15 olyan képességű játékos, aki képességei és tudása alapján felvehetné a versenyt a világ legjobbjaival, ha a körülmények adottak lennének, és naponta tudnának tréningezni, nem munka után, hanem ahelyett.


– Célok kellenek az embernek, én pedig a legjobb húsz között szeretnék zárni. Sportolóként nem mehetek oda úgy, hogy ha századik vagyok, az is jó eredménynek számít. Tudom, mi a realitás, de a sportban az a szép, hogy lehet borítani a papírformát.

Karakas Attila az elsők között próbálhatta ki a sportágat, és az sem mindegy már, melyik cipővel melyik labdát rúgja.

Karakas Attila a cipő és labda összhangjára is figyel

– Talán már a második itthoni versenyen rajthoz álltam. Ez lett az életmódom. Olyannyira, hogy három pár cipő és három labda ki van készítve az útra, azután meglátjuk, hogy melyik melyikhez passzol. Ez egyfajta babona. Ha valamelyik együttállás sikeres, akkor azzal játszom, ha nem, akkor lecserélem. Általában a cipő fogyóeszköz, megszámlálhatatlan van otthon belőle.

Czirbus Tamás is régi motorosnak számít a sportágban, szerinte ahhoz, hogy hosszú távon Magyarország a világ élmezőnyében maradhasson, szervezett, tematikus edzésekre van szükség.

Tomiék a golf szabályai szerint rúgják a bőrt a pályán

– Látom a játékosokon, akik tényleg gyakorolnak, és sportágspecifikus a felkészülésük, évről évre rengeteget fejlődnek. A szándék bennem is megvan, de a munkám mellett keveset jutok ki valamelyik pályára. A fizikális részével így sincs gondom, és szerintem a világbajnokságon sem lesz. Személyi edző vesz részt a tréningeimen, külön mobilizációs gyakorlatokkal segít egyes játékelemekben fejlődnöm.

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán, az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.