2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Három a magyar vigasság

Decemberben három egymást követő hétvégén három koncertet rendeznek a Galéria Jazz Klubban, majd az épület felújítása miatt tavasszal folytatódik a rendezvénysorozat.

Az Intim Torna Illegál (ITI) zenekar lesz a Galéria Jazz Klub következő vendége. Az együttes december 8-án lép színpadra a dunaújvárosi mozi tetőterében. A formáció nyolc éve, 2010-ben alakult, amikor Dorogi Péter kilépett a Kistehén Tánczenekarból. Még ebben az évben megjelent első albumuk Cirkusz címmel, amelyet tovább három (Kísérlet, Mindenkinek igaza van, Élni jöttünk) követett. A banda azóta többször fellépett Dunaújvárosban, többek között a DUDIK minifesztiválon, de nem először teszi tiszteletét a Galériában sem, ahol december második szombatján minden bizonnyal felcsendülnek az olyan ismert dalaik, mint az Örökké, a Vágjál lyukat a kádba vagy a Mennyország kapujában. Az ITI-t december 15-én a Pál Utcai Fiúk zenekar követi a Galériában. Az 1983-ban alakult formáció legénysége az évek során folyamatosan változott, ám a lendület továbbra csökkent: bár legutóbb tíz éve jelentkeztek új albummal, Legelő címmel, folyamatosan járják az országot, és nagy valószínűséggel a dunaújvárosi koncertjük is telt házas lesz.


Deák Bill Gyula december 22-én koncertezik városunkban

A téli szünet előtti utolsó előadása a magyar blueszene koronás királya, Deák Bill Gyula koncertje lesz december 22-én. Bill kapitány a dunaújvárosi szabadtéri rendezvények gyakori vendége, és bár betöltötte a hetvenet, a közönségének soha nem okozott csalódást, és borítékolható, hogy dunaújvárosi fellépésére elővételben elkel az összes jegy. A zenebarátok tavasszal, a felújítás után ismét birtokba vehetik a Galéria Jazz Klubot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.