EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Dunaújváros

Három a magyar vigasság

Decemberben három egymást követő hétvégén három koncertet rendeznek a Galéria Jazz Klubban, majd az épület felújítása miatt tavasszal folytatódik a rendezvénysorozat.

Az Intim Torna Illegál (ITI) zenekar lesz a Galéria Jazz Klub következő vendége. Az együttes december 8-án lép színpadra a dunaújvárosi mozi tetőterében. A formáció nyolc éve, 2010-ben alakult, amikor Dorogi Péter kilépett a Kistehén Tánczenekarból. Még ebben az évben megjelent első albumuk Cirkusz címmel, amelyet tovább három (Kísérlet, Mindenkinek igaza van, Élni jöttünk) követett. A banda azóta többször fellépett Dunaújvárosban, többek között a DUDIK minifesztiválon, de nem először teszi tiszteletét a Galériában sem, ahol december második szombatján minden bizonnyal felcsendülnek az olyan ismert dalaik, mint az Örökké, a Vágjál lyukat a kádba vagy a Mennyország kapujában. Az ITI-t december 15-én a Pál Utcai Fiúk zenekar követi a Galériában. Az 1983-ban alakult formáció legénysége az évek során folyamatosan változott, ám a lendület továbbra csökkent: bár legutóbb tíz éve jelentkeztek új albummal, Legelő címmel, folyamatosan járják az országot, és nagy valószínűséggel a dunaújvárosi koncertjük is telt házas lesz.


Deák Bill Gyula december 22-én koncertezik városunkban

A téli szünet előtti utolsó előadása a magyar blueszene koronás királya, Deák Bill Gyula koncertje lesz december 22-én. Bill kapitány a dunaújvárosi szabadtéri rendezvények gyakori vendége, és bár betöltötte a hetvenet, a közönségének soha nem okozott csalódást, és borítékolható, hogy dunaújvárosi fellépésére elővételben elkel az összes jegy. A zenebarátok tavasszal, a felújítás után ismét birtokba vehetik a Galéria Jazz Klubot.

Kapcsolódó Cikkek