EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Sport

Hasulyo Dániel világbajnok lett SUP-ban

Hogy mi az a SUP? Nem más mint a szörfdeszkán állva evezés, amiben most világbajnoki aranyérmet nyert Hasulyo Dániel. A magyar klasszis a SUP-világbajnokságon a technical versenyszámban (5 kilóméteres távon) győzött. Ugyanezen a távon testvére, Hasulyo Bruno, a negyedik helyet szerezte meg a kínai Wanningban zajló világversenyen – olvasható a misportunk.com-on.


Mint az a kizárólag magyar sportolókkal és sporteseményekkel foglalkozó misportunk.com-on megjelent írásból kiderül, a Hasulyo testvérek évek óta a világ élvonalába tartoznak ebben a fiatal sportágban. Rendszeresen indulnak Világkupákon, ahol általában dobogós helyeken zárnak. A vb előtt Dániel a 7., míg Bruno a 9. helyen volt a 100-as világranglistán.


– A SUP fiatal sportágnak számít, a szörfdeszkán állva evezés azonban egyre népszerűbb. A Hasulyo testvérek fantasztikus sorozatot produkálnak, köszönhetően a testnevelő szüleik által kifejlesztett sepa-edzésmódszernek – nyilatkozta a Sportágválasztó Magazinnak  Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője.

A SUP, azaz a stand up paddle a hullámlovaglás egyik változata, amelyben a versenyzők állnak a szörfdeszkán, és egy lapáttal segítik az előrejutást. Ennek van hullámokon végzett, tengeri hosszú távú és síkvízi változata. A SUP szakágakban a Nemzetközi Szörf Szövetség, az ISA 2012 óta rendez világbajnokságokat.

Kapcsolódó Cikkek