EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Szombathely

Hende Csaba: Szükség van a szombathelyiek véleményére

Mára sajnos odáig jutottunk, hogy hazánkban, Európa szívében társadalmunk és kultúránk hagyományos alappillérei védelemre szorulnak. A magyar kormány ezért nemzeti konzultációt indított a családok védelméről. Szombathely fejlődése szempontjából is döntő, hogy tovább tudjuk-e adni keresztény értékeinket – mondta a Lokál Extrának Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

Hende Csaba arra kéri a szombathelyieket, mondják el véleményüket Fotó: Hende Csaba facebook oldala

– Az első veszélyforrást a magyar választópolgárok 2010-ben részben sikeresen elhárították, amikor a bukott baloldal addigi rombolására nemet mondva bizalmat szavaztak nekünk, és kétharmados többséggel hatalmazták fel a Fidesz–KDNP pártszövetséget. A magyar emberek akkor nemet mondtak a Gyurcsány-féle szocialisták családellenes politikájára, hiszen jól emlékezhetünk, hogy az örökös megszorításaik első áldozatai a gyermeket vállaló családok voltak – fogalmazott Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.


Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: 2010 óta az ellenzék megmutatta, hogy a családok elleni korábbi támadásaikat nem lehet csak a rossz kormányzásuk számlájára írni. Az elmúlt években ugyanis már nem került volna nekik semmibe, ha támogatják az Orbán-kormány családsegítő politikáját, ehelyett következetesen szembementek ezekkel az intézkedésekkel. Nem támogatták a családi adókedvezmény növelését, a hároméves gyes visszaállítását, a gyed extra bevezetését, valamint a családok otthonteremtési programját sem. Nemmel szavaztak arra is, hogy jövőre tovább növeljük a kétgyermekesek adókedvezményét.

December 20-ig lehet visszaküldeni az íveket Fotó:CSG

Hende Csaba hangsúlyozta: a második támadási pont a határainkon túl, Brüsszelben keletkezett. Az Európai Parlament jelenlegi többsége hadat üzent saját hagyományainak és értékeinek. Európa jövőjét már nem a közösségeik támogatásában, hanem a migránsokban látják. A bevándorláspárti javaslatok ellen pedig a Fidesz–KDNP szövetségén kívül egyetlen magyar párt sem emelte fel a szavát. – Én Brüsszel ajánlatával szemben úgy gondolom, hogy Európa – és benne Magyarország – népességfogyását nem az illegális bevándorlók letelepítésével, hanem a saját nemzeteinket alkotó családok gyermekvállalásának ösztönzésével kell megoldani – fogalmazott.


–  A családokat védelmező és támogató politikánkhoz szükségünk van a magyar, így a Vas megyeiek és a szombathelyiek felhatalmazására is. A magyar kormány intézkedéseinek 2010 óta központi eleme a gyermekvállalás ösztönzése, mi ezen az úton szeretnénk továbbhaladni. Ehhez azonban számítunk az önök véleményére és javaslataira is. Személy szerint azt remélem, hogy minden szombathelyi polgártársam magáénak érzi a családok védelmének ügyét, és kérem önöket, hogy december 20-ig küldjék vissza válaszaikat! – zárta gondolatait a nemzeti konzultációval kapcsolatban Hende Csaba.

Kapcsolódó Cikkek