EUR: 317,44 Ft
CHF: 280,27 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Nagykanizsa

Hetedik helyen zárta az őszt a Kanizsa

A középmezőny biztos tagjaként zárta az őszt az NB III Nyugati csoportjának újonca, az FC Nagykanizsa (FCN). Utolsó novemberi találkozójukon a piros-kékek 1-1-es döntetlent játszottak a megyei rangadón az Andráshida ellen, s ezzel stabilizálták pozíciójukat.

Az FCN szenzációsan kezdte a szezont, hiszen első négy mérkőzéséből hármat megnyert, és a pontgyűjtés később is folytatódott. Hatalmas meglepetésre Barna László együttese egészen a harmadik helyig menetelt, de a szezon felénél megtört a lendület, s előbb a Pápától, majd a THSE-Szabadkikötőtől és a Sárvártól is vereséget szenvedett.


Bár pánikhangulat nem volt, hiszen még így is a középmezőnyben foglalt helyet az FC Nagykanizsa, a klub vezetősége és a szakmai stáb minden eszközt megragadott, hogy megállítsa a kedvezőtlen tendenciát. Még „kibeszélőshow-t” is szerveztek, ahol a játékosok, a szurkolók képviselői, a vezetőedző és az elnök is elmondhatta, ami a szívét nyomja.

A Nagykanizsa (pirosban) minden meccsén hatalmas akarattal, s több alkalommal kifejezetten jól is futballozott (Fotó: Gergely Szilárd)

A pszichológiai megerősítés működött: az ősz záró harmadában ismét szorgosan gyarapította pontjainak számát az FCN. A fordulópontot a Komárom elleni hazai 1-1 jelentette október végén, amely után a MOL Vidi FC-t idegenben fektette két vállra a kanizsai alakulat, s bár ezután az Érdtől és a Csepeltől kikapott, megverte a BKV-t, és remizett az Andráshidával.


A 7. helyezés újoncként kifejezetten értékes és jó teljesítmény, de kétségkívül maradt néhány pont a csapatban. Főként akkor remegtek meg a kanizsai lábak, amikor a gárda aktuális ellenfele – kihasználva egy-egy hibát – előnyhöz jutott a meccsen, a piros-kékeknek pedig semmi sem sikerült. Mint azt Barna László vezetőedző több alkalommal is elmondta, elsősorban mentálisan kell erősödnie a csapatnak, s akkor a nehéz szituációkban is talpra tud majd állni.

Tizenhat játéknap után az NB III Nyugati csoportját az Ajka (44 pont) vezeti, az Érd (31) és a Komárom (30) előtt. Az FC Nagykanizsa 6 győzelmet, 3 döntetlent és 7 vereséget jegyzett, gólkülönbsége 26-25. Azonos pontszáma (21) van a Ménfőcsanaknak és a THSE-Szabadkikötőnek, de ezeknek az alakulatoknak rosszabb a gólkülönbsége, így a Kanizsa mögött állnak.

A pontvadászat március 3-án folytatódik, amikor az FCN a közvetlen rivális Ménfőcsanakhoz látogat, az első hazai találkozóját pedig a III. Kerületi TVE ellen vívja március 10-én, 14 óra 30 perctől.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.