EUR: 327,56 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Nagykanizsa

Hetedik helyen zárta az őszt a Kanizsa

A középmezőny biztos tagjaként zárta az őszt az NB III Nyugati csoportjának újonca, az FC Nagykanizsa (FCN). Utolsó novemberi találkozójukon a piros-kékek 1-1-es döntetlent játszottak a megyei rangadón az Andráshida ellen, s ezzel stabilizálták pozíciójukat.

Az FCN szenzációsan kezdte a szezont, hiszen első négy mérkőzéséből hármat megnyert, és a pontgyűjtés később is folytatódott. Hatalmas meglepetésre Barna László együttese egészen a harmadik helyig menetelt, de a szezon felénél megtört a lendület, s előbb a Pápától, majd a THSE-Szabadkikötőtől és a Sárvártól is vereséget szenvedett.


Bár pánikhangulat nem volt, hiszen még így is a középmezőnyben foglalt helyet az FC Nagykanizsa, a klub vezetősége és a szakmai stáb minden eszközt megragadott, hogy megállítsa a kedvezőtlen tendenciát. Még „kibeszélőshow-t” is szerveztek, ahol a játékosok, a szurkolók képviselői, a vezetőedző és az elnök is elmondhatta, ami a szívét nyomja.

A Nagykanizsa (pirosban) minden meccsén hatalmas akarattal, s több alkalommal kifejezetten jól is futballozott (Fotó: Gergely Szilárd)

A pszichológiai megerősítés működött: az ősz záró harmadában ismét szorgosan gyarapította pontjainak számát az FCN. A fordulópontot a Komárom elleni hazai 1-1 jelentette október végén, amely után a MOL Vidi FC-t idegenben fektette két vállra a kanizsai alakulat, s bár ezután az Érdtől és a Csepeltől kikapott, megverte a BKV-t, és remizett az Andráshidával.


A 7. helyezés újoncként kifejezetten értékes és jó teljesítmény, de kétségkívül maradt néhány pont a csapatban. Főként akkor remegtek meg a kanizsai lábak, amikor a gárda aktuális ellenfele – kihasználva egy-egy hibát – előnyhöz jutott a meccsen, a piros-kékeknek pedig semmi sem sikerült. Mint azt Barna László vezetőedző több alkalommal is elmondta, elsősorban mentálisan kell erősödnie a csapatnak, s akkor a nehéz szituációkban is talpra tud majd állni.

Tizenhat játéknap után az NB III Nyugati csoportját az Ajka (44 pont) vezeti, az Érd (31) és a Komárom (30) előtt. Az FC Nagykanizsa 6 győzelmet, 3 döntetlent és 7 vereséget jegyzett, gólkülönbsége 26-25. Azonos pontszáma (21) van a Ménfőcsanaknak és a THSE-Szabadkikötőnek, de ezeknek az alakulatoknak rosszabb a gólkülönbsége, így a Kanizsa mögött állnak.

A pontvadászat március 3-án folytatódik, amikor az FCN a közvetlen rivális Ménfőcsanakhoz látogat, az első hazai találkozóját pedig a III. Kerületi TVE ellen vívja március 10-én, 14 óra 30 perctől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.