EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XVIII.kerület

Hoki a kerületben

Négy csapat, a Városgazda Utánpótlás Akadémia, a MAC Újbuda, a Kanadai Magyar Hokiklub és a KSI nevezett a Piac téri jégpályán rendezett mini hokitornára, ami az első lépés volt a kerületi jégkorongos élet felvirágoztatása érdekében. Jövőre akár fedett pályán készülhetnek a jövő Szuper Leventéi.

Meghonosítanák a jégkorongot a kerületben (fotó: Városkép)

– Ki ne látná boldogan, hogy tele van a jég gyerekkel, majdnem nagyobb a kori, mint ők, de űzik, hajtják a korongot – nyilatkozta a Városképnek Tejfalussy Béla, az egykori első osztályú játékos, a Városgazda Utánpótlás Akadémia jégkorongszakosztályának vezetője, aki kiemelte, hogy nemcsak fiúk, hanem öt lány is jégre lépett. – Ezen a napon az volt a lényeg, hogy minél több gyerekhez hozzuk közelebb a jégkorongot, és megmutassuk, milyen változatos, férfias sportág. Volt néhány ötéves kicsi is, ami jelzi, a hoki népszerűségét. Ráadásul öt kemény kislány is bemutatta, hogy nem csak a fiúké ez a sportág. Európa több országában is rendeznek bajnokságokat nőknek, ami bizony nem kisasszonykodás a jégen.


Kezdésnek nem is rossz, ezüst a Városgazda hokisainak nyakában (fotó: Városkép)

A tornát a „profi” KSI nyerte meg, a lőrinciek a második helyen végeztek, de itt minden gyermek nyertesnek mondhatja magát. A tervek szerint a kerületben is felpezsdül majd a hokis élet. A toborzás elkezdődött, hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 17 és 19 óra között várják a gyerekeket az Üllői út 394. szám alatti régi Piac térnél található pályára.

Jövőre már fedett pályán?

Jövőre akár saját fedett pályája is lehet a lőrincieknek (fotó: Városkép)

Kissné Baumann Gizella, a Városgazda Utánpótlás Akadémia szakmai igazgatója elárulta, a tervek szerint jövőre egy szabványméretű jégkorongpályát adnak át a Bókay-kertben. Itt olyan körülmények között edzhet majd sok-sok gyerek, hogy megnyílhat az út előttük a naggyá, profivá válás előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek