2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Miskolc

Holdviola – Prima díj és év végi nagykoncert

Augusztus eleji lapszámunkban számoltunk be a Holdviola zenekar tízéves sikersztorijáról. Azóta a csapat elnyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prima díjat, valamint a Jubileumi nagykoncertnek is megvan már az időpontja. Farkas Péter, a formáció vezetője számolt be az aktualitásokról.

– Ünnepi koncertsorozatunkat háromrészesre terveztük. Februárban a Talamba ütőegyüttessel közösen egy különleges atmoszférájú előadást állítottunk színpadra a gödöllői Művészetek Házában, szeptemberben az Anima vonósnégyessel kiegészülve egy tőlünk szokatlan akusztikus koncerttel folytattuk Budapesten. December 28-án pedig Miskolcon zárunk egy nagy táncos-zenés koncerttel, a Művészetek Házában – tudtuk meg a zenekar vezetőjétől. A helyszínválasztás több szempontból sem véletlen, hiszen 2008 decemberében itt volt az első nagy előadásuk a Szinvavölgyivel közösen, és a Bánat utca című sikerdaluk népdalváltozatát is itt lehetett hallani először, a Fazekas Gyermekkórus előadásában.


December 28-án a Művészetek Házában ad nagy koncertet a zenekar

– Új klipünk elnyerte végleges formáját, a napokban debütált Kis gerlice címmel. A soron következő album demóverziója is elkészült, most dolgozunk azon, hogy professzionális körülmények között rögzítsük. Már látszik, hogy az év végi megjelenés nem reális, mert készülünk a nagykoncertre, ami az időnk és energiánk jelentős részét felemészti, így a kiadás a következő év első felére tolódik. Közben a zenekar november elején megyei Prima díjas is lett a magyar zeneművészet kategóriában – újságolta örömmel Farkas Péter.

A Fonogram-díj után ez a második megtisztelő, nagy elismerésük, a Holdviola vezetője nagyon büszke a zenekarra. – Köszönet a korábbi tagjainknak és a menedzsmentünknek, a táncosainknak és a stábunknak, mindannyiuk munkája része sikereinknek. A tíz évünknek szép megkoronázása ez a díj. Gratulálunk minden további jelöltnek és díjazottnak – tette hozzá Péter.


Kapcsolódó Cikkek