EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Sport

Horrorbaleset! – Sophia Flörsch nem hiszi el, hogy mi történt vele

Először beszélt brutális balesetéről Sophia Flörsch, Formula-3-as pilóta, aki még novemberben a Makaói Nagydíjon repült ki a pályáról autójával. A 18 éves versenyző a Times magazinnak elevenítette fel az eseményeket.

Mint ismeretes, a 18 éves Sophia Flörsch a negyedik körben a Formula-3-as világkupa Makaói Nagydíján szenvedett horrorbalesetet, miután egy biztonsági autós újraindítás után ütközött az egyik versenytársával, autója pedig gyakorlatilag kirepült a pályáról a Lisszabon-kanyarban. Az orvosi jelentés szerint Flörsch gerinctörést szenvedett, és egy 11 órás műtéten esett át, ám a kórházat nyolc nap után elhagyhatta. A műtétet követően a fiatal lány Instagram-on üzent az érte aggódóknak.


– Köszönettel tartozóm mindenkinek, főleg a kórház munkatársainak Dr. Launak, Dr. Channek, Mr. Lei Wai Sengnek, Maria Elisa Goncalvesnek. Köszönöm az FIA-nak, a HWA-nak és a Mercedesnek a törődést. Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket. Hamarosan jelentkezem – írta.

A videófelvételen jól látszik, hogy a pilóta hatalmas sebességgel ütközött, majd csapódott neki egy állványnak. A baleset miatt egyébként két fotóst, egy pályabírót és egy másik versenyzőt is kórházba vittek. A pályabíró arc- és állkapocstörést szenvedett, az egyik fotósnak a mája sérült meg, a másik pedig agyrázkódást kapott.


Flörsch most először a The Times magazinnak mesélte el, hogy mit is érzett az ütközés pillanatában.

– Amikor először néztem meg a videót a balesetemről, egy bizarr érzés fogott el. Megdöbbentő volt visszanézni, mert az autóból másképp éltem át. Ha most megnézem a felvételt, úgy érzem, hogy ez nem is velem történt és arra gondolok, hogy ezt a balesetet nem lehet túlélni. A becsapódás pillanatában nem éreztem fájdalmat, mert bekapcsolt a versenyautó tűzoltó-berendezése és ez megzavart. Tudtam mozgatni a karjaim, de abban a pillanatban elviselhetetlen fájdalom járta át a testem, főleg a hátamat, ám éreztem a lábaim és tudtam, hogy nem bénultam le ˜– mondta.

A baleset óta Flörsch rehabilitációja jól halad. Már azt is bejelentették, hogy rajthoz áll az újjászerveződött sorozat 2019-es szezonjában, ugyanis egységesítették a Formula-3-as Európa-bajnokságot, valamint a GP3-at, az új sorozat neve pedig Formula European Masters lett.

A német pilóta talán fel sem tudja fogni, hogy mekkora szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet, hiszen a makaói pályán már hárman vesztették életüket különböző versenyeken. A Daniel Hegarty tavaly hunyt el a pályán egy motorverseny alatt, 2012-ben szintén motorosbalesetben halt meg a portugál Luis Carreira és a hong kong-i Phillip Yau.

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.