EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Győr

Hősök előtt tisztelegtek

Az egykori Győri Tenisz Egyesület állította azt az emlékoszlopot, amellyel hősi halált halt társaikra emlékeztek – most a város a százéves évforduló alkalmából felújíttatta.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta: a magyarok már a világháború után fontosnak érezték hogy emlékezzenek hősi hallottaikra
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az elmúlt hetekben világszerte megemlékezéseket tartottak az első világháború százéves évfordulója alkalmából. Sajnos Magyarország hatalmas veszteségekkel került ki a háborúból – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester az I. Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság elnökeként a megújult emlékműnél.


Mint mondta, a magyarok már a világháború után fontosnak érezték, hogy méltóképpen emlékezzenek meg hősi hallottaikról. A kormány, az önkormányzatok, katonai szervezetek állítottak emlékműveket, sőt civil szervezetek is megemlékeztek elhunyt tagtársaikról.

Katonai tiszteletadás mellett koszorúzták meg a felújított emlékoszlopot
Fotó: O. Jakócs Péter

Így tett a Győri Tenisz Egyesület is, amely a Kálóczy téren építtette a hősi halált halt tagjainak emlékoszlopát. Az alpolgármester elhelyezte az emlékezés virágait, ezzel is tiszteletét fejezve ki az életüket adó magyarok előtt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.