EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Győr

Hősök előtt tisztelegtek

Az egykori Győri Tenisz Egyesület állította azt az emlékoszlopot, amellyel hősi halált halt társaikra emlékeztek – most a város a százéves évforduló alkalmából felújíttatta.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta: a magyarok már a világháború után fontosnak érezték hogy emlékezzenek hősi hallottaikra
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az elmúlt hetekben világszerte megemlékezéseket tartottak az első világháború százéves évfordulója alkalmából. Sajnos Magyarország hatalmas veszteségekkel került ki a háborúból – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester az I. Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság elnökeként a megújult emlékműnél.


Mint mondta, a magyarok már a világháború után fontosnak érezték, hogy méltóképpen emlékezzenek meg hősi hallottaikról. A kormány, az önkormányzatok, katonai szervezetek állítottak emlékműveket, sőt civil szervezetek is megemlékeztek elhunyt tagtársaikról.

Katonai tiszteletadás mellett koszorúzták meg a felújított emlékoszlopot
Fotó: O. Jakócs Péter

Így tett a Győri Tenisz Egyesület is, amely a Kálóczy téren építtette a hősi halált halt tagjainak emlékoszlopát. Az alpolgármester elhelyezte az emlékezés virágait, ezzel is tiszteletét fejezve ki az életüket adó magyarok előtt.

Kapcsolódó Cikkek