2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Dunaújváros

Hosszabbítottak az igazgatóval

További öt évvel meghosszabbította az Innovációs és Technológiai Minisztérium Farkas Lajos megbízását. A határozat értelmében tehát újabb öt évig ő vezetheti a dunaújvárosi Intercisa Múzeumot – olvasható a Dunaújváros Online-on.

Az új pályázat kiírására azért volt szükség, mert hamarosan lejár a vezető megbízatása. A vallástörténészi diplomával rendelkező Farkas Lajos 2014. január 1-jétől irányítja az Intercisa Múzeumot. A szakember korábban a szalkszentmártoni Petőfi Múzeum igazgatójaként dolgozott, de a dunaújvárosi televízió, sőt a rádió alkalmazásában is állt.


Farkas Lajos (jobbra) egy kiállítás megnyitón a múzeumban

Vezetése alatt a dunaújvárosi Intercisa Múzeum egyre inkább interaktív intézménnyé vált: számos programot szerveztek gyermekek számára, például a régészet napját vagy a múzeumi tábort, de említhetnénk a gladiátorok napját is. Több kiállításnak adott otthont az elmúlt években az általa vezetett intézmény: ilyen volt egyebek mellett a tűzoltóság történetét vagy a szerb királyi kincseket bemutató tárlat. Az igazgató aktívan részt vállalt abból is, hogy Dunaújváros fenntartsa testvérvárosi kapcsolatát a horvátországi Vukovárral, sőt a budapesti horvát nagykövet is ellátogatott a múzeumba. Igazgatói pályázatát a szakmai bizottság és Dunaújváros közgyűlése is támogatta.

Kapcsolódó Cikkek