EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,32 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Nagykanizsa

Huszonhat család kapott füstérzékelőt

A Ne gyújtsa! Gyűjtse! elnevezésű országos kampány részeként Zala megyében – karitatív szervezetekkel együttműködve – huszonhat füstérzékelőt adott át a katasztrófavédelem. A készülékek érzékelik az esetleges tűzből származó füstöt a levegőben, így egy háztűz esetén nagyobb esély van a menekülésre.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos kezdeményezésének egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére, a biztonságos fűtésre, a tűzvédelmi szabályok betartására, és arra ösztönözze az embereket, hogy minél többen helyezzenek el otthonukban füstérzékelőt, emlékeztet Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.


A füstérzékelő életet menthet. Mostantól 26 család élhet nagyobb biztonságban (Fotó: ZMKI)

Zalában huszonhat füstérzékelőt adtak át a napokban a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Karitász által javasolt, nehéz életkörülmények között élő embereknek.

– Egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat – folytatja a szóvivő. – A tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, az érzékelők ezt átlagosan egy percen belül jelezik, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz mielőbbi eloltására.

A karitatív szervezetek képviselőivel közösen Bajsz András és Horváth Szabolcs tűzoltó alezredes vitte házhoz a készülékeket, ahol a szakemberek beüzemelték azokat, s a háziakat megtanították a használatukra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.