EUR: 336,30 Ft
CHF: 313,45 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

I. Béla footgolfkirály Marokkóba látogat

Marokkóban rendezik a harmadik footgolf-világbajnokságot a jövő héten. Ezen ott lesz a labdarúgás és a golf ötvözetéből tíz éve létrejött sportág első világbajnoka, a kerületben élő Lengyel Béla is.

– Kispályán együtt fociztam a szövetség alapítójával, Gelencsér Gáborral, aki 2010-ben szólt, hogy lesz egy footgolfbemutató verseny. Kipróbáltam, és már akkor éreztem, ez lehet a következő szerelmem a nagy pályás labdarúgás és a futsal után. Gondoltam, havi egyszer-kétszer jó lesz amolyan hobbinak. Ebből az lett, hogy nincs olyan nap, hogy ne a footgolf körül pörögnének a gondolataim – mesélt a kezdetekről, és az évek óta tartó szenvedélyről Lengyel Béla. Elmondása szerint jókor csöppent az új sportágba, aminek első, 2012-es magyarországi világbajnokságát megnyerte. Ez azzal is járt, hogy 2016-ban, a második vb megnyitóján ő vitte a serleget, amit a későbbi győztesnek átadtak.


Béla eddig minden nagy világversenyen ott volt

– Tudtam, hogy oda kell adnom a trófeát, és valószínűleg nem én leszek a címvédő Argentína után. De nagy büszkeséggel töltött el, hogy részt vehettem a megnyitóünnepségen, és a díjátadón a győztes Christian Oteróval együtt fotóztak minket.

Meglátása szerint a sportág ugyan még mindig fiatalnak számít a világ sportjai között, de aki eredményeket akar, annak folyamatos gyakorlásra van szüksége. Bevallása szerint egy erősen közepes felkészülésen van túl.


– Az elsődleges cél az volt, hogy kvalifikáljak a világbajnokságra, amelyhez mindig részcélokat tűztem ki magam elé. Ezeket teljesítettem, és mivel időben sikerült szponzort szereznem az utazáshoz, nyugodt körülmények között készülhetek a tornára.

Erőnlét, rúgótechnika és mentális edzettség kell ahhoz, hogy valaki klasszis legyen

Béla úgy véli, Magyarországnak több kategóriában is van esélye a végső győzelemre.

– Mondjuk ki, női és szenior kategóriában érmet kell szereznünk! Ha a férfiak között valaki a legjobb ötvenben zár, az már felér egy győzelemmel. Szerintem erre több honfitársunk is képes. Ha ezek összejönnek, akkor lesz igazán fontos, hogy őket minél több lehetőséghez, támogatáshoz juttassuk a jövőben a fejlődésük érdekében.

Béláé az első arany

2012-ben magyar világbajnokot avattak (Fotó: Kovács Bence)

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a focilabdát a golfpályán a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni, a golf szabályait követve. Az első, 2012-es, Kisorosziban rendezett világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Monoron a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán az Academy Golf Clubban 18, valamint a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf Budapest közelében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.