EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Külföld

Így búcsúztak el a néhai George H. Bush elnöktől – Fotók!

A washingtoni katedrálisban szerdán búcsúztatják a múlt héten elhunyt George H. Bush néhai amerikai elnököt.

A szertartáson amerikai és külföldi politikusok és közéleti személyiségek egyaránt részt vesznek.


Hétfő este óta a néhai elnök nemzeti lobogóval letakart koporsója előtt ezrek rótták le a kegyeletüket a washingtoni kongresszus kupolatermében. Kedden tette tiszteletét – mások mellett – Colin Powell tábornok, aki George W. Bush kormányában külügyminiszter volt. Kedden járt a Rotundában (kupolateremben) Bob Dole republikánus politikus is, aki az 1988-as elnökválasztáson az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben idősebb Bush vetélytársa volt. A kerekesszékben élő, 95 esztendős Dole-t felsegítették a székből, hogy állva tiszteleghessen politikustársa előtt.

Kedden délután Laura Bush volt first lady – George W. Bush felesége – a Fehér Házban a jelenlegi first lady, Melania Trump vendége volt. Majd a Trump házaspár felkereste a Bush családot a Blair House-ban, amely az amerikai kormányzat vendégháza.


Kedden este a Bush család több tagja ismét a Rotundába látogatott, ahol a hosszú sorokban kígyózó gyászolókkal beszélgettek.

Donald Trump és felesége – mint kiderült, a néhai elnök kifejezett kérésére – szerdán részt vesz a katedrálisban tartott gyászceremónián. Beszédet azonban az elnök nem mond.

Kapcsolódó Cikkek