2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban. Ezért a Terrorelhárítási Központ emberei (TEK) őrzik jelenlétükkel a karácsonyi vásárokat, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse az ünnepi hangulatot.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a közleményben azt írta: egész Európában nőtt a terrorveszély. A rendőrség fokozza a járőrszolgálatot, a TEK pedig az utcára vezényelte járműveit. Így ma már megerősített védelem alatt, biztonságban andaloghatnak forralt borral a kezükbe az ország karácsonyi vásáraira kilátogatók.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében a 29 éves marokkói származású, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A terrortámadásban hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek. A muszlim támadó jelenleg szökésben van, a hatóságok hatalmas erőkkel keresik. A férfi azonban már ismert volt a rendőrség számára, ugyanis korábban már több bűncselekményt is elkövetett Németországban és Franciaországban is.

A terrortámadással és a fokozott intézkedésekkel kapcsolatban Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 műsorában. 


–  A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság békességben ünnepelhessen – mondta Bakondi György. Majd hozzátette: Magyarországon annál is inkább nehéz egy hasonló terrorcselekmény elkövetése, mert az országban nem él olyan jelentős muszlim kisebbség, amely segíteni tudná a merénylet megszervezését, illetve a támadó menekülését – fogalmazott.

Az Origo stábja kilátogatott a Bazilika előtt lévő karácsonyi vásárra, és arról kérdezte a külföldi látogatókat, hogy mit gondolnak a vásárról, annak biztonságáról. Többen közülük kiemelték, azt hogy több rendőr és biztonsági személyt látnak, ami számukra megnyugtató érzést nyújt.

A teljes videót IDE kattintva nézheti meg.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.