EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,76 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban. Ezért a Terrorelhárítási Központ emberei (TEK) őrzik jelenlétükkel a karácsonyi vásárokat, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse az ünnepi hangulatot.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a közleményben azt írta: egész Európában nőtt a terrorveszély. A rendőrség fokozza a járőrszolgálatot, a TEK pedig az utcára vezényelte járműveit. Így ma már megerősített védelem alatt, biztonságban andaloghatnak forralt borral a kezükbe az ország karácsonyi vásáraira kilátogatók.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében a 29 éves marokkói származású, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A terrortámadásban hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek. A muszlim támadó jelenleg szökésben van, a hatóságok hatalmas erőkkel keresik. A férfi azonban már ismert volt a rendőrség számára, ugyanis korábban már több bűncselekményt is elkövetett Németországban és Franciaországban is.

A terrortámadással és a fokozott intézkedésekkel kapcsolatban Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1 műsorában. 


–  A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar lakosság békességben ünnepelhessen – mondta Bakondi György. Majd hozzátette: Magyarországon annál is inkább nehéz egy hasonló terrorcselekmény elkövetése, mert az országban nem él olyan jelentős muszlim kisebbség, amely segíteni tudná a merénylet megszervezését, illetve a támadó menekülését – fogalmazott.

Az Origo stábja kilátogatott a Bazilika előtt lévő karácsonyi vásárra, és arról kérdezte a külföldi látogatókat, hogy mit gondolnak a vásárról, annak biztonságáról. Többen közülük kiemelték, azt hogy több rendőr és biztonsági személyt látnak, ami számukra megnyugtató érzést nyújt.

A teljes videót IDE kattintva nézheti meg.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

  Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

 • Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Borzalmas baleset! Kútba esett és meghalt egy idős férfi

  Meghalt egy idős férfi, miután beleesett egy csaknem harminc méter mély kútba a Csörög szélén található Harkály utcában csütörtök délután – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 • Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  Már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon

  A magyar gazdaság jobban teljesít, ezt támasztja alá, hogy már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek – mondta Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a legfrissebb kereseti adatokat kommentálva.