EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Ismét kattant a bilincs! Őt gyanúsítják a soroksári futónő meggyilkolásával

K-né Gy. Krisztina gyilkosát öt évvel az elkövetés után, szeptember elején azonosították, miután a DNS-e egyezést mutatott a helyszínen és az áldozaton talált nyomokkal. R. Szilvesztert a gyilkosság után betörés miatt tartóztatták le, azóta is börtönben ült. Pénteken megkezdődött a gyanúsított kihallgatása is.

R. Szilvesztert a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsítják /Fotó: Mészáros Diána

A Lokál elsőként számolt be részletesen arról, hogy milyen tárgyakat találtak a soroksári gyilkos sopronkőhidai cellájában a rendőrök, miután meggyanúsították K-né Gy. Krisztina meggyilkolásával.


A legérdekesebb holmi egy kartonból készült süteményes dobozból került elő: a vonalas, tépett papírlapra ugyanis a „K-né Gy. Krisztina 2013. szeptember 25.” szöveget írta fel R. Szilveszter. Ezen kívül többek közt négy mobiltelefont is találtak a férfi szekrényeiben. Az egyik Samsung típusú készülék feltehetően Krisztináé volt.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.


A soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert egyébként a napokban kiengedték a börtönből, ám csak pár percig élvezhette a szabadságot. Néhány perc elteltével újra kattant a bilincs és a rendőrök ismételten őrizetbe vették. Öt éves börtönbüntetése után szabadult volna, amit egy korábbi ügye miatt szabtak ki rá. Ám mivel őt gyanúsítják K-né Gy. Krisztina (†36) meggyilkolásával, a hatóság emberei újra a börtön felé kísérték. Egyelőre még csak a kihallgatás zajlik.

Kapcsolódó Cikkek