2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Ítélet született Márki-Zay Péter pereiben

Ítélet született Márki-Zay Péter pereiben, a promenad.hu információi szerint másfél millió forintot kell fizetnie. 

Az oldal információ szerint, Márki-Zay Péter ügyvédje zárt tárgyalást szeretett volna kérni a vásárhelyi polgármester kórházra tett kijelentései miatt indult per mai tárgyalásán. A bíróságon kiderült, hogy nem is a vásárhelyi kórházban halt meg az asszony akit Márki-Zay említett. A polgármester másik két perében már ítélethirdetés is volt ma, az eredmény: másfél milliót kell fizetnie két másik felperesnek – írja a Makó Híradó.


„Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről Önök nem tudnak, mert hírzárlat van.” – idézi a politikus szavait a promenad.hu.

Márki-Zay Péter ezen kijelentései és a kampányban elhangzott állításai miatt állt a bíróság elé, mivel a hódmezővásárhelyi kórház beperelte őt az intézmény jó hírnevének megsértése miatt.


Ezek az információk azonban talán ki sem derültek volna, ha a bíró elfogadja a polgármester ügyvédjének kérését, és zárt tárgyalást rendel el. Ez azonban nem történt meg, csak addig, amíg meghallgattak egy újabb tanút. Márki-Zay Péter ezúttal részt vett a tárgyaláson, de nem járult hozzá, hogy róla kép és hangfelvétel készüljön a tárgyalóteremben.

A bíróság a tanút a 42 éves nő halálának részleteiről kérdezte, és kiderült, hogy a polgármester által mondottakkal ellentétben nem is a vásárhelyi kórházban hunyt el. Márki-Zay Péter ügyvédje azzal védekezett, hogy ügyfele az általa hallott információt adta tovább, a kórház ügyvédje szerint azonban ez nem mentesíti őt a valótlan tényállítás alól – írja a promenad.hu.

Ám nem csak ebben a konkrét esetben, a többi pácienssel kapcsolatban állítottakat is cáfolta az ügyvéd kórházi jelentésekkel. Éppen ezért a kórház továbbra is fenntartja álláspontját, miszerint valótlan kijelentéseivel sértette az intézmény jó hírnevét, miközben Márki-Zay Péter is kitart amellett, hogy az általa mondottak csak véleménynyilvánítások voltak. Ebben a perben később, de még idén várható az ítélet, másik kettőt viszont ma már elbukott Márki Zay Péter. Végh Ibolya korábbi aljegyzővel és Paragi István, az Építészmester Kft. tulajdonosával kapcsolatos személyiségi jogi perében ugyanis első fokon a volt aljegyzőnek 1 millió , az cégtulajdonosnak félmillió forintot ítéltek meg. Eltiltották a további jogsértéstől és a több százezer forintos perköltséget is a polgármesternek kell állnia – áll a promenad.hu cikkében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek