EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

PR

Januártól ismét várnak a Keresztúri Esték

A második évadát zárta a hétvégén a Keresztúri Esték. A Bodrogkeresztúron található Henye Borászaton minden szombaton megrendezésre kerülő, óriási népszerűségnek örvendő zenés-borozós estek azonban ismét folytatódni fognak január 19-től.

A kultúra elhivatott képviselőinek is nevezhetnénk a Henye Borászatot, ugyanis a Tokaji régió egyik eldugott falucskájában, Bodrogkeresztúron ősztől tavaszig minden szombaton egy zenés est vagy éppen egy színházi előadás keretein belül kóstolhatják a finomabbnál-finomabb borokat az arra látogatók.

A belépőjegy is csak jelképes összegű (1000 forint), amit teljes mértékben jótékonysági célokra fordítanak. A jegybevételt a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel, hogy támogassák, védelmezzék a gyermekeket.

A keresztúri esték egyszerre hozza össze a hazai és a felvidéki színházi és zenei életet, biztosíva ezzel egy olyan állandó kulturális programsorozatot a helyiek számára is, amelyhez hasonló nincs a környéken az év ezen szakaszában.


Kolár Krisztina a keresztúri esték szervezője a Lokálnak elmondta: tudatos döntés volt az, hogy a nyári időszakra szüneteltetik a programsorozatot, ugyanis akkor rengeteg esemény és program várja a térségbe érkezőket.  A Keresztúri Esték szervezői, ezért azokra az időszakokra koncentrálnak, amikor valóban hiány van térségben a minőségi kikapcsolódás terén.
– A közönségben rengeteg a helyi, de nagyon sokan járnak már Miskolcról, Sárospatakról vagy éppen a határ túloldaláról,  Kassáról is. A küldetésünk szempontjából azért is fontos Kassa, mert a Tokaji borvidéket egy kicsit közelebb szeretnénk hozni a felvidéki magyarokhoz. Legtöbben a zenés estékre tartanak igényt, ebbe viszont szinte minden stílus beletartozik, a komoly zenétől a jazz-en át a swing-ig – mondta Kolár Krisztina. Az eseménysorozat a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósulhatott meg, tette hozzá az estek szervezője.

Kapcsolódó Cikkek