EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,62 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb

Jelentősen emelkedtek az autóbusz-vezetői fizetések

A dél-alföldi régióban személyszállítási szolgáltatást nyújtó DAKK Zrt.-nél a három évre szóló jövedelemfejlesztésnek köszönhetően jelentősen növekedtek a bérek, és jövőre további emelésre számíthatnak a társaságnál dolgozó autóbusz-vezetők. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató személyszállítási szakterületen szerzett többéves tapasztalata pedig garancia az újabb sikerekre.

Ha egy kisgyermeket megkérdezünk, hogy mi szeretne lenni, ha felnő, általában azt a választ kapjuk, hogy tűzoltó, űrhajós vagy autóbusz-vezető. Utóbbiak álma a DAKK Zrt.-nél is megvalósulhat. A társaság – amely több mint nyolcszáz járművel szolgálja ki utasait – a jelenleg alkalmazásban álló mintegy 1300 autóbusz-vezető létszámának bővítése érdekében folyamatosan várja a jelentkezőket.


A teljes munkaidőben dolgozó autóbusz-vezetők tavaly havonta átlagosan bruttó 293 ezer, míg 2018-ban – a béremelésnek köszönhetően – bruttó 323 ezer forintot kerestek. Jövőre – a három évre meghirdetett jövedelemfejlesztés eredményeként – további ötszázalékos emelésre számíthatnak. A havi béren felül a teljes munkaidős munkavállalók a cafeteria-rendszer keretében további bruttó 276 ezer forintnak megfelelő juttatásra, önkéntes nyugdíjpénztári támogatásra (a bruttó bér 2 százaléka), az üzemanyag-megtakarítás díjazására (2017-ben átlagosan 14 ezer 120 forint/fő/hó), illetve egyéb juttatásokra (díjmentes utazási igazolvány, kedvezményes társasági üdülési lehetőségek, segélyezési rendszer stb.) jogosultak.

A DAKK Zrt. biztos hátteret jelent munkavállalói számára, az új elnök-vezérigazgató személye pedig garancia a további sikerekre. Dávid Ilonát augusztus 31-én nevezte ki a vállalat élére a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.


– Mindent megteszek annak érdekében, hogy a DAKK Zrt. olyan hely legyen, ahol nemcsak jó, de érdemes is dolgozni – mondta a társaság családi napján tartott köszöntőbeszédében Dávid Ilona.

Ezeket a követelményeket kell teljesítenie egy autóbusz-vezetőnek:

– PÁV II-es vizsga,
– egészségügyi és pszichológiai alkalmasság,
– D kategóriás jogosítvány,
– GKI-kártya,
– erkölcsi bizonyítvány.

(A vállalat rendszeresen indít képzéseket B vagy C kategóriájú jogosítvánnyal rendelkező jelöltek számára C+D, illetve D kategória és GKI-alapképesítés megszerzésére).

Kapcsolódó Cikkek