2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

PR

Jó itt dolgozni!

A Szerencsejáték Zrt. 2018-ban immár második alkalommal nyerte el a Magyarország legjobb munkahelye minősítést, és idén Az Év Családbarát Vállalata elismerést is megkapta.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hatodik alkalommal adta át Az Év Családbarát Vállalata díjakat. Ünnepélyes keretek között, a már hagyománynak számító gálán kis-, közepes és nagyvállalatokat díjaztak. A fődíjak mellett családbarát vállalat címet és különdíjakat is kaptak a pályázó cégek.


Legjobb Munkahely 

A Szerencsejáték Zrt. a nagyvállalati, 1000 fő felett foglalkoztatott vállalatok kategóriában nyerte el a Legjobb Munkahely díjat olyan, a munkaerőpiacon kifejezetten vonzó cégek mellett, mint a DECATHLON Magyarország és az SAP Hungary Kft.

– Ez a díj számomra kiemelkedik az elmúlt évek során elnyert elismeréseink közül, hiszen a szakmai zsűri ez esetben a munkavállalóinkból állt, tehát a vállalat munkatársai döntöttek úgy, hogy jó itt dolgozni – mondta dr. Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, miután a vállalat elnyerte Az Év Családbarát Vállalata 2018 címet. Kiemelte, a Szerencsejáték Zrt. büszke a mintegy 1700 munkatársára – köztük a közel 180 megváltozott munkaképességű dolgozójára –, akiknek a társaság az eredményeit és sikereit köszönheti.

– Vállalatunk célkitűzései megegyeznek a prof. dr. Kopp Mária által alapított Családbarát Munkahely mozgalom céljaival. Munkavállalóink számára olyan vállalati környezetet igyekeztünk teremteni, amelyben a napi munkavégzés, a vállalati tervek és célok elérése a családi élettel is tökéletesen összeegyeztethető. Ez a légkör hozzájárulhat ahhoz, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek Magyarországon, és a fiatal nemzedékek megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat. Ezért örömmel értesültünk a zsűri döntéséről – tette hozzá a vezérigazgató.


Családbarát munkahely 2018 Díjátadó gála. Középen Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter az esemény fővédnöke. Fotó/csaladbaratvallalat.hu


Az Aon Legjobb Munkahelyek Programjában idén 87 cég több mint 62 ezer dolgozója mondta el véleményét, érzéseit a munkahelyéről. A válaszok alapján 2018-ban már 18. alkalommal állították össze a legjobbak listáját. A zsűri vizsgálta a dolgozók elégedettségét, a cég vonzerejét, az emberközpontúságot, azt, hogy van-e ott lelkesítő jövőkép és milyen a munkahelyi légkör.

 

 2018-ban ezek a vállalatok

kapták meg az elismerést

Agrosprint Zrt., BDO Magyarország Kft., Bepatek Kft., Budapesti Közlekedési Központ, BPO AUDIT TAX Kft., Budapest Bank Zrt., Celanese Magyarország Kft., CompuTREND Zrt., DevMads Kft., ExxonMobil Üzletsegítő Központ Magyarország Kft., Gallus csoport, Grundfos Magyarország Gyártó Kft., IBM Hungary ISSC Kft., Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., Metlife Zrt., MVM Paksi Atomerőmű Zrt., NI Hungary Kft., PC Trade Systems Kft., Philip Morris Magyarország Kft., SHS Kft., Szerencsejáték Zrt., Waberer’s- Szemerey Logisztika Kft.

A családbarát munkahelyek gyermekeink jövőjét is elősegítik. Fotó/csaladbaratvallalat.hu

A gálaesten Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke a vállalatok képviselőit modern gondolkodású cégvezetőkként jellemezte.

– Ezek a vállalatok felismerték, hogy attól lesz több nyereség, ha egyre jobb vállalattá válnak, ahol a dolgozók nemcsak mosolyogva mennek munkába, hanem mosolyogva is jönnek el, és a dolgozóknak boldogok a gyerekeik is, mert jut rájuk idő.

– Kontroll helyett bizalom és rugalmas foglalkoztatás, ezek a legfontosabb kritériumok – ezt már Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke mondta az InfoRádióban. – Amit mi szlogenként szoktunk mondani, hogy egy családbarát munkahelyen nemcsak a munkavállaló, hanem a gyerekeik is jól érzik magukat. Ezek azok a vállalatok, ahol egy nagyon nyitott közösség dolgozik együtt. A rugalmas munkavégzés lehetősége a bizalom mellett szintén igen fontos kritérium. Ez természetesen nem munkaidő-kedvezményt jelent, hanem adott esetben csúsztatott munkakezdést vagy feladat-átcsoportosítást más munkanapra – tette hozzá Az Év Családbarát Vállalata kitüntetés átadása kapcsán az alelnök.

Fotó/ csaladbaratvallalat.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Ajándékozás extra figyelemmel 

    Ajándékozás extra figyelemmel 

    Közösen indított jótékonysági akciót Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Máltai Szeretetszolgálattal. December 22-ig gyűjtik a nehezebb anyagi körülmények között élő gyerekek számára összeállított cipősdobozokat.

  • Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    Egész évben tarolt a TV2 Csoport

    2019-ben a TV2 Csoport mindhárom célcsoporton vezet az RTL Magyarországgal szemben, így a legnézettebb csatornaportfólió a január 1-től december 11-ig tartó időszakban. Ha a megnyert napok számát vizsgáljuk a TV2 Csoport idén 346 napból 222-t nyert meg az RTL Magyarország 124 napjával szemben.