EUR: 321,58 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb IV.kerület

Jótékonykodnak az újpesti focisták

Az Újpest NB I-es futballcsapatánál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével összefog az Újpest-család: szebbé teszik azok ünnepét, akiknek nélkülözniük kell a hétköznapokban. A korábbi évek hagyományát folytatva a klub ebben az évben is jótékonysági gyűjtést szervez a rászorulóknak.

A klub várja a szurkolók felajánlásait is

Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községet, Csengert választották, ahol biztosan jó hasznát veszik majd a felajánlott adományoknak. A Csengeren élő gyermekek és felnőttek részére új vagy használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, ruhákat, valamint tartós élelmiszereket várnak felajánlásra.

Mint az az ujpestfc.hu-n megjelent tájékoztatóból kiderül, a szurkolók december 14-éig a Szusza Ferenc Stadion recepcióján minden hétköznap reggel 8 és este 19 óra között adhatják le a felajánlásokat. Van lehetőség ajándékokat vinni a Tara Meditációs Központ és Közösség épületébe is, a központ által tartott foglalkozások ideje alatt vagy a velük előre egyeztetett időpontban.


Az összegyűlt felajánlásokat a klub játékosai december 17-én  személyesen viszik el a településre. Az adományokat a csengeri sportcsarnokban adják át, ahol meleg ételt is osztanak a rászorulóknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.