EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

PR

Jövőre biztosan malacunk lesz!

Azon kívül, hogy 2019 a kínai horoszkóp szerint a disznó éve lesz, számos más jel is mutat arra, hogy szerencsés évünk lesz! Természetesen tennünk is kell érte, és figyelni a jelekre, de nem árt időben kitölteni a lottószelvényt sem. Mert a szerencse velünk van, csak észre kell venni, és pozitív gondolkodással elősegíteni, hogy ránk mosolyogjon.

Ki mondhatja magát igazán a szerencse kegyeltjének? Aki a megfelelő csillagjegyben, vagy a kínai horoszkóp szerint a tökéletes évben született? Ezer és egy megközelítést és jóslást ismerünk. Lehet röfis kitűzőnk szilveszterkor, és vehetünk fel malacálarcot az újévköszöntő bulira, egy biztos, 2019-ben a disznó évébe lépünk, vagyis biztosan malacunk lesz.


És azt hallották már, hogy idén a szilveszter péntek 13-ra esik? Persze, hogy nem, hiszen ez csak gyerekeknek szóló beugratás. Vannak, akik viszont máris szerencsés évnek tartják 2019-et, hiszen január elseje keddre esik, így rögtön egy négynapos hosszú hétvégével futhatunk neki az új évnek. Azt is mondhatjuk, már az első héten biztosan malacunk lesz!

/Fotó: Profimedia, Digifoodstock

Így csalogassuk Fortunát!

A babonák szerint elő is segíthetjük következő évi sikereinket. Íme a módszerek, amelyekben eleink hittek:

 • Újévkor disznót, malacot kell enni, hogy kitúrja a szerencsét, míg a szárnyas nem jó, mert elkaparja.
 • Együnk szemes terményeket, lencsét, rizst, kölest, bulgurt, hajdinát, mert a sok apró mag pénzbőséget hoz.
 • Újév napján az üres zsebek, szekrények vagy polcok a következő évre szegénységet vetítenek előre. Töltsünk meg mindent, amit csak tudunk: kamrát, zsebeket, pénztárcákat pénzzel, konyhai tárolókat (kávé-, liszt-, fűszertartó), hogy az év során ez legyen a jellemző.
 • Egy hiedelem szerint a pénzhez jutási esélyeinket növelhetjük, ha szilveszter éjjelén pénzérmét kötünk madzagra, kilógatjuk az ablakon, majd éjfél után behúzzuk a házba.
 • Nem szerencsés újév napján hagyni, hogy a tűz kialudjon.
 • Ne használjuk ollót újévkor, mert elvágja a szerencsét.
 • Szerencsés, ha az első látogató az új évben férfi.

 

Szerencsehozó babonák a nagyvilágból

A svájciak úgy tartják, pontban 12 órakor 12 korsó sört kell meginni, hogy az új évben szerencsések legyünk.

A görögök szerint, amint az újév elkezdődik, minden órát fel kell húzni a házban. 

Olaszországban éjfélkor 12 szőlőszemet kell megenni, és újév napján új, piros alsó- és felsőruhát kell viselni, a megunt, régi dolgokat pedig ki kell tenni az ablakon. A pénztárcába lencsét kell rakni. 

Szlovákiában az ünnepi asztalterítő alá pénzt tesznek.

Balszerencsét jelent, ha az új naptárt előre kiakasztjuk, vagy előre írunk a jövő évi határidőnaplóba. Így tartják az angolok.

A csillagok állása és a jóslatok alapján szerencsés évünk lesz! 

A 2019-es évben nagy szerepe lesz az emberi kapcsolatoknak, a másokkal való együttműködésnek is, sokak számára ezek hozhatják majd meg mindennapjaikban az áhított sikereket. Másoknál mindeközben a racionalitás is nagyobb szerephez jut, még ha az érzelmek természetesen nem is szorulnak háttérbe. Mindent egybevetve egy nyugodtabb, de azért kellemes élményekben és sikerekben és szerencsében sem szűkölködő évnek nézhetünk elébe független attól, melyik zodiákus csillagjegyben születtünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez aztán a látványos sportesemény!

  Ez aztán a látványos sportesemény!

  A polgári világ hangulatába és látványos külsőségei közé repít vissza három napra a Derby és Divat Fesztivál a Kincsem Parkban, június utolsó hétvégéjén. Lélegzetelállító ruhaköltemények, izgalmas agár- és lóversenyek, gyerekprogramok várják az érdeklődőket, de ez még nem minden!

 • Nyerő tippeka kánikulától

  Nyerő tippeka kánikulától

  Hivatalosan is itt a nyár, támadnak a szúnyogok, és felforr az agyunk a melegben. Mégsem állíthatjuk, hogy a nap sütötte meg a fejét annak az amerikai meteorológusnak, aki kitalálta a klímalottót.