EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld XVI.kerület

Karácsony anno

Sivók Zoltán magángyűjtő jóvoltából adventi hangulatú időutazáson vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Szentmihályi Kulturális Központba, ahol újévi üdvözlőlapok, karácsonyi képeslapok, a XX. század elejéről származó karácsonyi újságok idézik meg a közel száz évvel ezelőtti ünnepi készülődés és ünnep hangulatát.

Boldog Karácsonyt! ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kiállításon négy témában készült összeállítás tekinthető meg. Vannak hagyományos karácsonyi üdvözlőlapok, egyházi témájúak, háborúból küldöttek és természetesen ezen időszakból újévi üdvözlők is. Érdemes az írásos oldalukat is megnézni, hiszen sok mindenről árulkodnak a kézzel, tintával írt üzenetek.


A képeslapok között szerepel néhány korabeli, karácsonyi kiadású sajtótermék is. A kiállított játékok az 1930-as évektől számított ötven év termékeit ölelik fel. A szervezők reményei szerint a kiállítással sikerül megidézni egy letűnt korszak karácsonyainak hangulatát és felidézni a régmúltban élt emberek életéből néhány szívmelengető pillanatot. A tárlat január 13-áig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Bom­bá­zók­kal star­tolt a Ba­la­toni Nyár

  Új­ra­in­dult a Duna Te­le­ví­zió iko­ni­kus mű­sora, a Ba­la­toni Nyár. A ki­len­ce­dik évadba lépő ma­ga­zin műsor nem bí­zott sem­mit a vé­let­lenre, gyö­nyörű lá­nyok­kal in­dí­tot­ták az új sze­zont.

 • Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  Karácsony hazudott az adatigénylési kérés ügyében

  A Fidesz elvárja Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestertől, hogy kérjen bocsánatot, amiért hazudott a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylésük ügyében – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

  Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

  Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja.

 • A távfűtés korszerűsítésére jelent meg kiírás az Otthon melege program keretében

  A távfűtés korszerűsítésére jelent meg kiírás az Otthon melege program keretében

  Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24 és 2020 március 31 között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.