EUR: 323,70 Ft
CHF: 292,26 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Külföld

Karácsonykor, húsz nap után mentették ki a tengeren hánykolódó halászokat

Elképesztő történetről számolt be a CNN. Történt ugyanis, hogy három héttel ezelőtt két tengerész túl messze merészkedett a szárazföldtől, aminek az lett a vége, hogy a csónakjukból kifogyott az üzemanyag, így hetekig a nyílt tengeren rekedtek. Amikor a két férfinak már az ivóvize is fogyóban volt, hirtelen megérkezett a segítség. Pont karácsony napján. Mi ez, ha nem isteni gondviselés? 

A halál szélére sodródott tengerészeket három hét után szúrta ki a Tengerek Császárnője (Empress of the Seas) nevű hajó legénysége. A balszerencsés halászok ekkor már olyan gyengék voltak, hogy valószínű, már csak néhány napjuk volt hátra. Ez nem csoda, hiszen enni is csak azt tudták, amit a tengerből ki tudtak fogni, az ivóvizük pedig már vészesen fogyóban volt.


/Fotó: Youtube

A Tengerek Császárnőjének legénysége a Kajmán-szigetek és Jamaica között szúrta ki a magatehetetlenül hánykolódó csónakot valamivel eset 7 óra után. A két férfinak hatalmas szerencse volt, ugyanis a luxushajó csupán csak a rossz időjárásnak köszönhetően haladt ezen az útvonalon. A kapitány először a kajmán-szigeteki és jamaicai vízimentőktől kért segítséget, ám azok (nem tudni miért) nem tudtak részt venni a mentésben. Ezért a luxushajó leeresztett egy mentőcsónakot, amivel sikeresen áthozták a két hajótöröttet A Tengerek Császárnőjének fedélzetére.

Kiderült, hogy a két halász Costa Rica partjaitól sodródott el, miután elszundikáltak halászat közben, az üzemanyag pedig annyira kevés volt, hogy lehetetlenség volt  visszajutni vele a közép-amerikai kontinenshídon elterülő ország kikötőinek valamelyikéhez. Mivel csak egy hétre elegendő élelmük és ivóvizük volt, az egyik férfi annyira legyengült, hogy csak ölben tudták a tengerjáró fedélzetére vinni. A szerencsés halászokat végül egy jamaicai kórháznál tették ki. A luxushajó legénysége annyira jó fej volt, hogy a búcsú előtt összedobtak nekik 300 dollárt, nagyjából 80 ezer forintot, hogy új ruhát és ételt tudjanak venni maguknak.


A Tengerek Császárnője

Hossz: 211 m
Legnagyobb szélesség: 31 m
Merülés: 7 m
Utasok maximális létszáma: 2020 fő
Teljes személyzet: 668 fő
Bruttó regiszter tonna: 48.563
Sebesség: 19 csomó

 

 

 

 

 

 

 

A 11 szintes luxus-óceánjáró fél tucat bárral, különleges konyhákkal, élményfürdővel és színházzal van ellátva, de aki inkább az extrém sportok felé kacsingat, az még falat is mászhat az úszó luxusszálloda fedélzetén a spa és fitness szolgáltatások mellett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek